Diskussion:Johannes Kepler

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Tysklands våben Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Tyskland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Tysklandrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Fysik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Fysik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af fysik-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret, kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Artiklen Johannes Kepler er blevet udpeget som lovende artikel. Det vil sige at den vurderes klar til at blive forbedret til en god artikel. Hvis du kan opdatere eller forbedre den, så gør det gerne, men diskuter gerne større ændringer her først.
Artiklen Johannes Kepler har været vist på Wikipedias forside som ugens artikel i uge 46, 2010.

Huskeliste for Johannes Kepler: rediger · historik · overvåg · opdater

Opret huskeliste

Jeg mener at have hørt fornylig, at teorien nu er, at det var Kepler, der myrdede Tycho Brahe og stjal hans optegnelser. Anyone? Jone 3. jul 2004 kl. 17:16 (CEST)

Det ved jeg ikke, men kig her: Summary of Heavenly Intrigue : Johannes Kepler, Tycho Brahe, and the Murder Behind One of History's GreatestScientific Discoveries
Heavenly Intrigue. Johannes Kepler, Tycho Brahe, and the Murder Behind One of History's Greatest Scientific Discoveries Citat: "...the authors have put together shocking and compelling evidence that Tycho Brahe did not die of natural causes, as has been believed for four hundred years. He was systematically poisoned—most likely by his assistant, Johannes Kepler..."
mvh Glenn 3. jul 2004 kl. 17:34 (CEST)

Så længe der ikke foreligger en bedømmelse fra sagkyndigt hold af ægteparret Gilders bog, bør vi ikke gå videre end at nævne at en ny teori om Tychos død er fremsat. - Jeg kommer uvægerligt til at tænke på Jens Jørgensens bog (1987?) om H.C. Andersens påståede kongelige afstamning, en teori som refereredes i verdenspressen, men som nu er definitivt tilbagevist. Det virker mere tillidvækkende når nye opdagelser først publiceres i faglige tidsskrifter.

Sebastjan 04 juli 2004 kl. 09:55 (CEST)

Enig med Sebastjan Mvh Malene Thyssen 4. jul 2004 kl. 09:54 (CEST)

Man har målinger fra et af Tycho Brahe's hår, som tilbage viser at han døde af en forgiftning. og så er en god historie ødelagt.


4. jul 2004 kl. 10:31 (CEST)~


Hvis målingen dækker alle mulige forgiftninger :-)) Jone 13. jul 2004 kl. 04:23 (CEST)

Det nylig indsatte billede af Kepler giver mig anledning til at rejse et spørgsmål som jeg ofte har overvejet, men vistnok ikke rejst: Er det velovervejet og velmotiveret at bringe "portrætter" som ikke synes at være samtidige eller dog at bygge på samtidige gengivelser? Har det interesse at se et billede af en græsk filosof, om hvis udseende intet vides? – Det "nye" Kepler-billede forekommer mig moderne; der kan muligvis fremføres argumenter for at inkludere det – men blandt disse er næppe at det giver det bedste tilgængelige begreb om astronomens virkelige udseende. -- Sebastjan 21. dec. 2005 kl. 09:30 (CET)

På Commons angives potrættet til at være fra 1610, hvorfor jeg fandt det sandsynligt, at der er en vis lighed med Kepler (det ligner også en del den tegning, der før var brugt her). 'Korrektion: Det angives til at være en kopi af et nu tabt portræt fra 1610. --Heelgrasper 21. dec 2005 kl. 16:56 (CET)

Kepler på Ven?[rediger kildetekst]

Tycho Brahes elev og assistent på Ven og i Prag

Jeg mener at vide at Kepler først traf Tycho efter at denne (definitivt) havde forladt Danmark. -- Sebastjan 09. mar. 2006 kl. 12:45 (CET)

Artiklen er nu fuldstændig omskrevet efter den engelske ditto. Historikken for den gamle artikel gik tabt, men siden der alligevel ikke er nogle rester tilbage af den gør det forhåbentlig ikke noget. Bemærk dog at det gør ovenstående kommentarer irrelevante. --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 6. maj 2010, 21:10 (CEST)[svar]