Diskussion:Juletræ

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Botanik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Botanik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af botanikrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Hvad menes der i listen med "Julelys (før i tiden)"? Vi bruger stadig levende lys på træet i vores familie... Mvh Malene Thyssen 4. dec 2004 kl. 00:38 (CET)

Det gør man da på alle ordentlige (indendørs-)juletræer ;-) --Palnatoke 4. dec 2004 kl. 08:11 (CET)

Jeg var ved at se kategori:Værktøj igennem, og så fandt jeg frem til et juletræ?! Det lyder spændende, men er det ikke en fejl?--hansjorn 4. aug 2005 kl. 09:37 (CEST)

Der er en tilføjelse i bunden af artiklen om et værktøj. Den notits bør nok flyttes til en ny artikel. --Troels Nybo 4. aug 2005 kl. 09:47 (CEST)
Aha, det overså jeg. Men så kan man da blot lave et juletræ (værktøj) og henvise til det.--hansjorn 4. aug 2005 kl. 11:37 (CEST)

Historisk oprindelse[rediger kildetekst]

(faktisk hele siden men mest tydeligt her) Det virker som om en kristen forkynder har været (med-)forfatter på dette afsnit, uden at skele til at den historiske oprindelse (populært sagt "træer som hellige") netop er _før_ kristendommens indførelse. Den historisk korrekte historiske oprindelse prøves i afsnittet omskrevet til en kristen oprindelse som er fiktiv og derfor misvisende. Med meget få kilder og megen omtale af kristne begreber som har meget lidt med emnet at gøre. Jeg har ikke selv tid til at skrive det om nu men det bør gøres:

  1. dels for at imødekomme at jul er en før-kristen skik.
  2. dels for at imødekomme at juletræet også bruges at ikke-kristne
  3. dels for at en encyclopædisk artikel ikke skal være religiøs propaganda.

clsc (diskussion) 3. dec 2016, 16:45 (CET)

Gran betyder fiskeben på gammel nordisk[rediger kildetekst]

Jeg fjerner "Gran betyder fiskeben på gammel nordisk" fra listen med 10 ting du ikke vidste fordi der er modstridende kilder

En person med indsigt og som kan angive autoritative kilder kunne måske skrive et lille afsnit om etymologi, evt. i artiklen Gran.

--Honymand (diskussion) 28. jan 2021, 22:08 (CET)