Diskussion:Jury

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Sammenskrivningsforslag[rediger kildetekst]

Netop fordi Jury også kan betegne en gruppe af personer, som er udvalgt til at dømme i en konkurrence eller bedømme en præstation - fx i en talentkonkurrence eller en musikkonkurrence - synes jeg, at det er en dårlig ide at sammenskrive med artiklen om nævningeting. --Morten Haagensen Elmose (diskussion) 11. dec 2014, 20:42 (CET)

Ja, hvis man nærlæser de henvisende sider, så kan man se, at jury på disse sider mest bruges i betydningen "jury i en konkurrence". Måske skulle man i stedet for en sammenskrivning med Nævningeting udvide artiklen og knytte den til wikidata:Q1714036 samt erstatte omtalen af jury i retsvæsenet med en henvisning i toppen med en tekst a la "Denne artikel handler om jury i en konkurrence. For jury i en domstol, se Nævningeting". I nævningeting-artiklen skal man så nævne, at nævningeting uden for Danmark kaldes jury. Se også den danske ordbog.--Weblars (diskussion) 22. jul 2016, 18:01 (CEST)
Angelsaksisk ret har et lignende begreb, jury. I europæisk ret hedder det noget forskelligt i de forskellige lande, men fungerer formodentligt i praksis nogenlunde ens i Kontinentaleuropa. Så, nej, lad os ikke hævde at det er det samme. --Madglad (diskussion) 27. apr 2018, 18:14 (CEST)
Jeg er ikke et garvet medlem, jeg skriver bare, hvad jeg kan og har lyst, og kender ikke til wikipedias metoder, strukturer og traditioner. Men nu har jeg sat mig ind i det engelske, og særligt amerikanske brug af nævningeting, og skrevet grundigt omkring det i den danske artikel om nævningeting. Både så forklarende, sammenlignende og afgrænset jeg kunne, så det efter min opfattelse dækker, hvad en dansk læser kunne ønske at vide om forskellen, dens indflydelse og fordele samt ulemper - netop fordi det fremstod som ønsket i den omtalte artikel. Er det derfor ikke fornuftigt, at afslutte spørgsmål om sammenlægning af artiklerne?