Diskussion:Kørestol

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Kørestol vs. rullestol[rediger kildetekst]

Jeg ser ingen grund til, at betegnelsen rullestol skal flyttes og gøres mindre "dominerende". Hvad er begrundelsen for dette? For mig er betegnelserne rullestol og kørestol ligeværdige. Pudsigt nok viser Google 197.000 hits på rullestol [1], mens der "kun" er 155.000 hits på kørestol [2]. --WikibrugerDu kan skrive til mig her... 8. sep 2008, 09:32 (CEST)

Jeg "har altid hørt", at ordet rullestol oplevedes som nedværdigende af brugerne, men det kan naturligvis være udtryk for de specifikke omgivelser, jeg har færdedes i. Mht. Google får jeg nogle andre tal: Google: kørestol giver 146.000 hits, mens Google: rullestol giver 21.800. --Palnatoke 8. sep 2008, 09:40 (CEST)
Det var mig, der ændrede indledningen. Og lige som Palnatoke er det min klare opfattelse, at rullestol i handicapkredse opfattes nedladende - jeg har selv en søn, der bruger kørestol, og jeg kunne aldrig nogensinde finde på at bruge ordet rullestol. Jeg har i stedet for at søge bredt med google prøvet at se på, hvad der sker, hvis man på De Gule Sider søger på henholdsvis "kørestol" og "rullestol". "Rullestol" giver intet brugbart som resultat, mens "kørestol" giver en række firmaer, der sælger etc. den type hjælpemidler (pudsigt nok er først hit dog en køreskole...).
Jeg tvivler ikke på, at der er mange, der fortsat anvender betegnelsen "rullestol", og derfor har jeg heller ikke slettet den helt. Jeg vil gerne fastholde denne løsning - der skal mere til at overbevise mig om, at artiklen skal rulles tilbage. --Arne (Amjaabc) 8. sep 2008, 13:21 (CEST)