Diskussion:Karlsvognen

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Fysik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Fysik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af fysik-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret, kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Er der nogen der kan finde nogle kilder der siger at Karlsvognen i gammle dage kaldtes Tor's vogn?

KG 9-1-2006 19:00 ( CET )

ja, det fremgår bl.a. her. --Sir48 (Thyge) 9. jan 2006 kl. 19:21 (CET)

Herrevogn?[rediger kildetekst]

Jeg har hørt (men véd ikke hvor sandt det er) at Karlsvognen betyder "mandevognen" (altså karle-vognen) og er i modsætning til Konevognen der skulle være et navn for Lille Bjørn. Hvordan passer det med Karl den Store? /JeppeSN 9. jan 2006 kl. 22:49 (CET)

Artiklen omtaler Karlsvogsnens "forhjul" og "højre hjul". Jeg er temmelig mystificeret. Jeg kan ikke få disse betegnelser til at give mening. Så kunne man ikke omskrive og undgå hjul-metaforen helt? (Skrev 80.163.93.206 (diskussion • bidrag) 11. dec 2008, 15:25. Husk at signere dine indlæg.)

God idé, for- og baghjul giver lidt mening, men "højre"? Vognstangen angiver at man ser de venstre hjul. Jeg vil rette til de græske bogstaver, der kan ses på kortet.--Med venlig hilsen Necessary Evil 11. dec 2008, 16:12 (CET)