Diskussion:Konspiration 58

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Baggrunden for Konspiration 58[rediger kildetekst]

Denne artikel blev tilføjet umiddelbart efter en temaudsendelse på DR2 om netop konspirationsteorier de 18-6-2006. I min opfattelse blev denne konspirationsteori fremlagt som en parodi for at vise, hvordan konspirationsteorier kan opstå og voske ud af ingenting. Dermed mener jeg ikke, at der er tale om en reel konspirationsteori, hvorfor det burde fremgå af artiklen.--Bsh 18. jun 2006 kl. 18:53 (CEST)

Det er også min opfattelse. Jeg ved ikke, om man skal kalde den en fiktiv konspirationsteori eller noget andet, men der findes vist ingen, som tror på denne konspirationsteori. Se evt. også sv:Konspiration 58. --Heelgrasper 18. jun 2006 kl. 20:19 (CEST)
Jeg har indsat en understregning af, at der er tale om en fiktiv teori.--Bsh 18. jun 2006 kl. 20:36 (CEST)

Bør linket til Konspiration 58's hjemmeside ikke slettes?

Der er tale om en sportens Da Vinci mysteriet, der ikke fortjener den opmærksomhed, der gives den. Formålet med hjemmesiden Konspiration 58 Webbutik er da også at sælge bøger og t-shirts, og burde slet ikke få gratis reklame i Wikipedia. apw 18. jun 2006 kl. 20:50 (CEST)

Du kan godt have ret i, at det i henhold til skik og brug på Wikipedia er upassende at henvise til en kommerciel hjemmeside, der ønsker at tjene penge på formålet. Men at sige, at den ikke fortjener opmærksomhed er efter min mening lige hårdt nok. Jeg oplever filmen som et indslag i en debat om, hvor kritisk man skal forholde sig til tilsyneladdende troværdig og objektiv journalistik (den repræsenterer en genre kaldet Mockumentary - se evt. det engelske Wiki). Så længe det fremgår tydeligt af artiklen, at der er tale om en fiktiv dokumentar, mener jeg ikke, det er problematisk at henvise til den officielle hjemmeside. Ikke mindst fordi siden tydeligvis er en del af "joken".--Bsh 18. jun 2006 kl. 21:14 (CEST)
Du har nogle pointer der, som jeg kun kan bøje mig for. Set i det perspektiv har linket sin berettigelse. Måske linket SVT Dokumentär: Konspiration 58 skulle tilføjes. Så skulle dokumentationen være på plads. apw 18. jun 2006 kl. 21:27 (CEST)
Man får en t-shirt, 6 blade om året og rabat på bogen hvis man melder sig ind står der på websiden. Jeg er rimeligt sikker på at det også er en del af joken da der er tale om en meget gennemført joke ;-) Så du kan formenligt ikke købe den viste t-shirt. Lennart Larsen 18. jun 2006 kl. 21:29 (CEST)