Diskussion:Landsdel

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Sverige Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Sverige, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Sverigerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Jeg er lidt i tvivl om, om det ville være relevant at nævne opdelingen i lande her, jf. Landsting (middelalderen). --Heelgrasper 7. jan 2006 kl. 22:27 (CET)

Så fik jeg indlæst svenske kort i artiklen. Jeg har fundet et smukt farvelagt kort over de 10 gamle finske landskaber - både på den engelske og den ungarske side, men jeg kan ikke finde ud af at flytte kortet til den danske side. Er der nogen der kan klare dette? Sallingboen 11. jan 2006 kl. 02:42 (CET)

Finske landskaber[rediger kildetekst]

Engelsk sproget: en:Image:Finland landskap.jpg

Engelsk sproget: en:Image:Finland_landskap.jpg

Ungarsk sproget: hu:Kép:Regi finnorszag.jpg

Indtil 1998 var Finland delt i ni landskaber (finsk: ’’maakunnat’’, svensk: landskap). Der var dog ti landskaber, hvis man medregnede den finske del af Västerbotten. Ved en administrativ reform i 1898 blev landet inddelt i 20 landskaber.

Der er tilsyneladende det problem med et pågældende kort, at man ikke har helt styr på den ophavsretslige situation. Det ligger derfor på den engelske Wikipedia som halvejs Fair Use. For tiden er der afstemning om brugen af Fair Use-billeder på den danske Wikipedia (Wikipedia:Afstemninger) og det ser ikke ud til, at der er stemning for at bruge dem her. På Commons er de allerede bandlyst, så vi bliver nok nødt til at have afklaret det ophavsretlige lidt nærmere, før kortet kan blive lagt op, så det kan bruges her. --Heelgrasper 11. jan 2006 kl. 03:45 (CET)

Rækkefølge[rediger kildetekst]

Bør vi ikke have danske relationer før finske og svenske? Det er jo dansk wiki :-) G®iffen 4. apr 2006 kl. 15:53 (CEST)

Middelalderens danske landsdele[rediger kildetekst]

I opslaget synes middelalderens danske landsdele defineret som dem, der havde eget landsting. Dette kriterium synes rimeligt, men rejser spørgsmålet om, hvorfor Møn og Falster er udeladt i opslaget; de havde begge egne landsting i middelalderen.