Diskussion:Lepidoptera

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Omdir. Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Omdirigering på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

McGavin forskelle til engelsk wikipedia:

Har to familier som ikke er nævnt efter det "engelske" kategoriseringssystem, samt et andet navn på Pieridae.

Brahmaeidnatsværmere Brahmaeidae Sommerfuglemøl Castniidae Hvidvinger(Pieridae) kalder han på dansk for Hvidsværmere og høstsommerfugle.


Hej Brian & Malene

Hvorfor ikke omdøbe "Sommerfugle" til "Natsværmere og sommerfugle" og foretage en sammenfletning af deres indhold?

Glenn 3. aug 2003 kl.16:15 (CEST)

---

Hej Glenn

Vi har godt nok overvejet det - se også brugerdiskussion hos Brian :-) På den anden side bliver det en monsterlang artikel på et tidspunkt. Måske er det bedre at beholde opdelingen, men være meget opmærksom på hvad der bliver skrevet hvor, så de store overlap bliver undgået.

Den øverste tekst i "sommerfugl", kan godt holdes stramt til at forklare karakteristika for en sommerfugl generelt, mens "Natsværmere og sommerfugle" kan videreudvikle den internationale vinkel og den overordnede klassifikation.

Når listerne i sommerfugl-artiklen bliver mere udbygget bliver listerne lagt ud i deres egne artikler i stil med:

Danmarks dagsommerfugle Danmarks natsværmere Danmarks ...osv

og så er der bare links til videre læsning fra "sommerfugl" og "natsværmere og sommerfugle". På den måde bliver artiklerne ikke så lange at de er helt uoverskuelige.

Malene 3. aug 2003 kl.18:59 (CEST)

Sammenskrives?[rediger kildetekst]

Skal denne artikel sammenskrives med Sommerfugl? Eller forstår man ved "sommerfugle" især (eller måske endda kun) dagsommerfugle? Lad os tage diskussionen på Diskussion:Sommerfugl. --Palnatoke (diskussion) 31. mar 2015, 09:24 (CEST)