Diskussion:Lund (Sverige)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Sverige Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Sverige, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Sverigerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Grundlagt, som købstad af Knud den Store og Navngivet efter London.

Denne seneste tilføjelse til artiklen forekommer mig at være uklar og delvis stridende mod hvad artiklen i øvrigt oplyser. Hvis byen Lund har fået sit navn efter London (af Knud den Store?), bør denne oplysning underbygges med henvisning til kilder (Saxo?).

Sebastjan

Saxo er ikke samtidig, men Lunds latinske navn er det samme, som Londonens latiske navn. Det er ganske naturligt at den første bebyggelse ikke er en købstad, men en landsby. Er et det tredje eller det syvende hus som gør nogen huse til en by? Du elsker entydige svar på ting, som aldrig kan besvares entydigt. (skrev Bruger:Haabet)


Det handler ikke om en forklaring eller et svar, men om en kildeangivelse - hvor har du oplysningen fra.
Ellers er det jo umuligt at tjekke om Wikipedias artikler er troværdige, og det er efter min mening meget vigtigt, når det ikke kun er eksperter, der kan skrive artiklerne, men også alle os andre dødelige :-)
Malene 27. jun 2003 kl.19:02 (CEST)


Kan ikke være meget mere end enig i Malenes kommentar.
BrianHansen 28. jun 2003 kl.18:38 (CEST)
Haabet har haft over to år til at komme med en kilde, så nu er "opkaldelsen" røget ud. --Palnatoke 20. jul 2005 kl. 09:41 (CEST)
Bedre sent end aldrig. Det fremførte argument ser absolut heller ikke ud til at holde for en nærmere prøvelse. De latinske navne for London og Lund er henholdsvis Londinium og Lunda.--Heelgrasper 20. jul 2005 kl. 10:16 (CEST)

Der henvises til byen Dalby, men de links der kommer frem har vist intet med Lunds naboby Dalby i Skåne at gøre. Her ligger den ældste stenkirke i Norden ellers. London kunne dengang hedde LVNDENE på mønter, og det er altså ikke det samme som LVND. London kaldtes i gammel tid Lundunaborg, men navnet kommer måske af Llyn-din (Lundinium), eller på engelsk : the Lake-fort.

Jan Eskildsen

Først står der, at byen blev grundlagt af Knud den Store (hvad den ikke blev) og så står der "Byen blev grundlagt omkring år 990 efter Kristus, formentlig delvis ved flytning fra...osv." Nu blev Knud den Store først født i 1018, og det er da også hans far, Svend Tveskæg, der anses for at have grundlagt byen i 990. I 1990 fejrede den sin 1000 års dag. Jeg ved ikke, hvem der er hovedredaktør for Wikipedia, hvis der er nogen, men det er uden værdi som leksikon. Så er det sagt.

Jan Eskildsen

Der findes ingen redaktører eller hovedredaktører på Wikipedia. Derfor kunne du også bare have rettet artiklen. Mener du i øvrigt, at et opslagsværk er uden værdi, fordi du kan finde en enkelt fejl i det? I så fald får du vist svært ved at finde en encyklopædi af værdi. --Heelgrasper 25. jun 2006 kl. 13:36 (CEST)