Diskussion:Malmöhus län

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Sverige Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Sverige, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Sverigerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Jeg vil foreslå, at artiklens navn ændres til Malmøhus Len i lighed med den navnekonvention, vi i øvrigt anvender: At anvende det danske navn, når der findes et sådant. I dette tilfælde har dette navn tillige været anvendt i Skånes danske tid. Artiklen om Malmø hedder også Malmø og ikke Malmö. Jeg foreslår også, at vi anfører de svenske navne i parantes for reference.--Olejasz 8. sep 2006 kl. 16:17 (CEST)

Vi har vist diskuteret svenske stednavne flere gange før, nogle gange i ret ophedede diskusser og blevet enige om at fastholde det svenske ord län (se: f.eks Diskussion:Bohuslän) . -- Nico 8. sep 2006 kl. 16:43 (CEST)
Det er imidlertid slet ikke gennemført konsekvent, jf. Malmø. Det samme gælder også Rom (ikke Roma) og Venedig (ikke Venezia) osv.
Se også Diskussion:Skånske herreder, hvor diskussionen er endt med danske navne.--Olejasz 8. sep 2006 kl. 18:24 (CEST)
Google: Malmöhus+län giver 912 hits, mens Google: Malmøhus+len giver 312 - hvis man søger mere præcist, altså med citationstegn, giver det 875 mod 253, så jeg vil mene at man kan argumentere for at det danske navn er Malmöhus län. Google er ikke svaret på alt, men vi taler altså om en faktor 3 til 3,5. --Palnatoke 8. sep 2006 kl. 19:55 (CEST)

Hvis der ikke er andre synspunkter, så lader jeg det da ligge. Min fornemmelse er, at Malmöhus län nok falder mest naturligt, når man tænker på den nuværende region i Sverige, mens betegnelsen Malmøhus Len er mest naturlig, når emnet er historisk og omhandler den danske periode. --Olejasz 9. sep 2006 kl. 12:51 (CEST)