Diskussion:Melbolle

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Melbolle er helt forkert! Smørbolle er den eneste rigtige overskrift. Kød- og melboller er en del af oksekødsuppe. Lix (Skrev 77.215.143.98 (diskussion • bidrag) 31. jul 2010, 15:15. Husk at signere dine indlæg.)

Tak, er nu rettet. Suk, efter alle de år ... Nillerdk (diskussion) 9. jan 2013, 10:53 (CET)
Medic har nu genindsat den efter min mening forkerte betydning. Medic, kan du finde en kilde til at "melboller" kan bruges til at jævne med? mvh Nillerdk (diskussion) 9. jan 2013, 12:46 (CET)
Her, her og her ser det ud til at smørbolle og melbolle er forskellige navne for det samme. --Palnatoke (diskussion) 9. jan 2013, 12:53 (CET)
Hej Ole! Erik er efter eget udsagn kontormand og de to andre kilder er anonyme. Der må findes bedre kilder, hvis det virkelig hænger sådan sammen. DDO og ODS har I vel lige som mig tjekket og de er jo ret entydige: smørbolle <> melbolle. Jeg vil tjekke nogle af mine madbøger senere og jeg melder tilbage her, hvad jeg finder. Nillerdk (diskussion) 9. jan 2013, 13:41 (CET)
Teksten blev primært genindsat, da jeg finder det formålsløst blot at slette brugbar information. Jeg så umiddelbart ingen grund til at artiklen ikke kunne oplyse om begge slags melboller, men hvis kilder kan underbygge at den "forkerte" melbolle i virkeligheden bør kaldes for en smørbolle, er der jo intet i vejen for at flytte den relevante tekst til sin egen artikel. Med venlig hilsen, --Medic (Lindblad) (diskussion) 9. jan 2013, 16:47 (CET)
Jeg ser nu, ved nærmere eftersyn, at smørbollen allerede har egen artikel, med ordlyd eksakt lig teksten i denne artikel. Jeg vælger dog ikke at foretage mig yderligere i denne sag, i lyset af det arbejde, det lyder til at andre gør i forhold til kilder m.v. --Medic (Lindblad) (diskussion) 9. jan 2013, 16:50 (CET)
DDO og ODS må være autoritative kilder i denne sag. Melbolle er ikke det samme som smørbolle. --Saddhiyama (diskussion) 9. jan 2013, 16:59 (CET)
Nok er det ikke det samme, men det lader til at der er et segment, der siger 'melbolle', når de mener 'smørbolle'. Fejlen er forståelig, men det er ikke rimeligt at tale om flertydighed. Det kan dog være på sin plads med links mellem de to, så det omtalte segment kan finde den artikel, de tænker på. --Palnatoke (diskussion) 9. jan 2013, 21:01 (CET)

Det lader til, at vi kommer til enighed om, at en smørbolle ikke er det samme som en melbolle. Jeg tilpasser begge artikler, tilføjer kilder og overvejer en måde at "linke" de to begreber, som Palnatoke foreslår. Nillerdk (diskussion) 13. jan 2013, 11:21 (CET)