Diskussion:Store menneskeaber

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Diskussion:Menneskeabe)

Haabet, jeg er ikke enig i din redirigering og omdøbning af artiklen til at inkludere det videnskablige navn. Det vidste du godt, da jeg ved andre lejligheder havde angivet at jeg ikke synes om denne stil, og den er heller ikke normal for dyregrupper her på wikipedia (inkl. andre sprog). Måske for plantegrupper, men det er alene dig ansvarlig for, og det må du også selv om. Men jeg synes det er ærligt talt noget groft at du gennemtvinger din stil her, selvom du ved at der ikke er enighed om!

Det var meningen at artiklen skulle omhandle konceptet menneskeabe. Hvis den virkelig skal omhandle den biologiske gruppe, så burde den hedde 'Menneskeaber'! Fedor 30. maj 2004 kl. 07:31 (CEST)

Orangutang eller orangutan?[rediger kildetekst]

Jeg vil lige bemærke, mht. de sidste ændringer frem og tilbage, at det man finder på www.dsn.dk er ikke en officiel udtalelse af selve sprognævnet, men stammer fra Jørn Lunds erfaringer i at lave Den Store Danske Encyclopædi, der, som han selv skriver, ser stort på hvad der egentlig er mest korrekt. Nu er det sådan at ordet står også som sådan (orangutang) i ordbøgerne, så jeg vil droppe det her, men til næste gang er det bedre at henvise direkte til ordbøgerne i stedet for hvad en eller anden har skrevet til hjemmesiden. Fedor 29. nov 2004 kl. 10:30 (CET)

Det var også Retskrivningsordbogen jeg underforstået hentydede til, da jeg skrev "slå selv efter på http://www.dsn.dk/". - Kåre Thor Olsen (Kaare) 29. nov 2004 kl. 10:42 (CET)

Nu spørger jeg måske dumt, men hører linket til Lucy (abemenneske) til her? Hvis jeg forstår logikken, så skelner man mellem menneskeaber og abemennesker, hvor Lucy hører til de sidste. --Heelgrasper 7. jan 2006 kl. 03:48 (CET)

Lucy, er et såkaldt "abemenneske". Menneskeaber er chimpanser, gibonner, osv. "Abemenneske" er en (mindre videnskabelig) term for de menneskeabe-linier der ligger mellem mennesket og den sidste afsplitning fra en nulevende menneskeabelinie, ifølge forskerne chimpanserne. Fedor 7. jan 2006 kl. 07:06 (CET)
Strengt taget er abemennesker således også menneskeaber (ligesom mennesket er), men jeg vil give dig ret i, at det er bedre at lægge linket til Lucy på Abemenneske og linke til sidstnævnte artikel herfra i stedet. Fedor 7. jan 2006 kl. 07:11 (CET)

Orangutang igen[rediger kildetekst]

Jeg har indtryk af, at denne sides klassifikation af Pongo afviger en smule fra siden om orangutang. Sidstnævnte har abelii som underart, på nærværende side læser jeg det som en art. Jeg tør ikke rette. Ditlev Petersen (diskussion) 19. nov 2013, 22:37 (CET)