Diskussion:Moské

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Islam Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Islam, et forsøg på at koordinere oprettelsen af islam-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Der er behov for en samordning af oplysningerne om kald til bøn:

Minaret: En minarets hovedfunktion er at være det sted hvorfra muezzinen kan synge adhan

Moske: Moskeen har et stort tårn hvor der fem gange dagligt lyder muaddhinens, som er bedeudråberrens kald

Muaddhinens: Muaddhin er i islam den person, som kalder til bøn fra moskeens tårn Sebastjan 18 maj 2004 kl. 13:20 (CEST)

Her antages det at der menes udråbe adhan og ikke synge adhan? --imdk 16. okt 2008, 16:59 (CEST)

Sheikh-moskeerne er moskeer[rediger kildetekst]

Artiklen er farvet, idet den kun præsentere de sunnitiske shaykh/imamer i Danmark - ingen note er blevet givet til de shiitiske retslærde der også er til stede. --imdk 24. sep 2008, 12:45 (CEST)

Artiklen er forældet[rediger kildetekst]

Fx er imam Abu Laban død

http://politiken.dk/indland/article237124.ece

Og Imam Akkari har bosat sig i Grønland http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/296435:Danmark--Ahmed-Akkari-er-faerdig-som-imam

Udklip fra anden artikel[rediger kildetekst]

Følgende udklip er taget fra islam artiklen og indsat her da det muligvis kan anvendes i en fremtidig sammenskrivning.

  • En moské eller masjid på arabisk er muslimernes gudshus. Moskeens hovedfunktioner: et sted, hvor muslimer kan samles for at bede, og en læringsinstitution. Muslimer mener, den første moské var Ka'ba, og at den blev bygget af Abraham. Moskeer er de fremmeste eksempler på islamisk arkitektur.

--Xhmee 2. okt 2013, 00:30 (CEST)