Diskussion:Nørre-Snede Kommune

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Jeg er dybt forundret over bindestregen, der forekommer mig at være fuldstændigt meningsløs, selv om den åbenbart er helt officiel. Artiklen bør afgjort indeholde en forklaring, hvis der overhovedet findes sådan en.

Hovedbyen hedder mig bekendt egentlig bare Snede og har som mange andre danske byer på et tidspunkt fået et "fornavn" for at adskille den fra en anden by af samme navn. (I dette tilfælde formodentlig Øster Snede ved Hedensted). --Troels Nybo 1. sep 2005 kl. 11:40 (CEST)

Det skal ikke bestrides at bynavnet har den anførte oprindelse. Når man alligevel sætter bindestreg, kan det (hvis det ikke skyldes tanke- eller skødesløshed) være fordi man opfatter navnet som en helhed, frigjort fra tanken på en Snede. Analogt: New York har frigjort sig fra den engelske by York, og man kunne i ældre danske tekster finde det skrevet New-York eller Newyork. -- Sebastjan 01. sep. 2005 kl. 12:05 (CEST)
Stregen får mig til at tænke på Bylderup-Bov og Fredensborg-Humlebæk. --Palnatoke 1. sep 2005 kl. 12:24 (CEST)
Jeg undrer mig faktisk mere over navnet Karlslunde Strandsogn. Hvad er et strandsogn for noget? -- Sebastjan 01. sep. 2005 kl. 13:50 (CEST)
Hvis der er lokal tradition for betegnelsen, er den formodentlig god nok. Den er vel ikke mere mystisk end strandvej eller landsogn? Og den findes på Google, endda en enkelt gang i bestemt form: strandsognet. --Troels Nybo 1. sep 2005 kl. 14:26 (CEST)