Diskussion:Nidarosdomen

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Kirker Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Kirker, et forsøg på at koordinere oprettelsen af kirkerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Norge Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Norge, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Norgerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Artiklen Nidarosdomen har været vist på Wikipedias forside som ugens artikel i uge 21, 2006.

Huskeliste for Nidarosdomen: rediger · historik · overvåg · opdater

Opret huskeliste

Katolske præster var (og er) pligtige til daglig at bede de foreskrevne tidebønner (som er at læse i breviaret). Præster som er knyttet til et kloster eller en domkirke (eller anden større kirke) beder sædvanligvis tidebønnerne i fællesskab i kirkens kor; det kaldes derfor korbøn. Jeg ser ingen grund til at slette eller fortie dette. -- Sebastjan 02. jan. 2006 kl. 10:30 (CET)

Næh, det gør jeg heller ikke, men jeg følger det princip, at ting, som jeg ikke har kendskab til, må udelades. Og nu lige her gættede jeg på, at det måtte dreje sig om noget i forbindelse med kirkens kor, men en søgning blandt katolske netsteder fik mig til at tro, at korbønner var bønner, man skulle fremsige i kor, - så det var godt, at jeg ikke "klogede mig" (som vi siger i min jyske mundart).
Du skal dog under alle omstændigheder have tak for din aldrig svigtende omhu - i dette tilfælde med min uvidenhed.
Mvh.--Sten Porse 2. jan 2006 kl. 16:22 (CET)

" Udformingen af oktogonen i Canterbury var på sin side efter alt at dømme en efterligning af bygningsværket rundt om Jesu grav (Gravkirken i Jerusalem)." Efter alt at dømme er der snarere tale om en efterligning af det muslimske martyrion Klippekuplen, som korsfarere troede var en del af det tidligere Salomos Tempel, og om også blev kaldt Templum Domini (Herrens Tempel) blandt andet på afbildninger. Jan Eskildsen 87.57.199.84 27. jan 2014, 00:38 (CET)