Diskussion:Niger

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Denne artikel er en del af WikiProjekt Verdens lande, et forsøg på at forbedre artikler om verdens lande på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Hvis der er en primær betydning af opslagsordet "Niger", vil det da være floden - men jeg er ikke sikker på at der er en primærbetydning. --Palnatoke 7. sep 2005 kl. 10:00 (CEST)

Har du noget at binde den op på? For mig er det naturligt at det er landet man snakker om, men det er selvfølgelig ikke ensbetydende med at det er sådan for alle. Men generelt vil jeg da mene at et land som regl altid er den primære betydning. -- Bruger:Wegge 7. sep 2005 kl. 10:05 (CEST)
Nok især at landet først fik sit navn i 1900 da franskmændene oprettede et militærdistrikt mens floden "altid" har heddet det. Med Røde Kors' nyeste annoncer er det da absolut muligt at der sker et skred, så "Niger" primært bliver landet. --Palnatoke 7. sep 2005 kl. 10:14 (CEST)
Jeg synes det er fint at en suveræn stat får "forrang" frem for et vandløb. Således også med Jordan (der ligeledes har heddet sådan i langt kortere tid end floden det er opkaldt efter, har). /JeppeSN 16. dec 2005 kl. 17:23 (CET)
Enig med JeppeSN. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 16. dec 2005 kl. 17:33 (CET)