Diskussion:Nordpolen

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Under jordens magnetiske nordpol står der: "Selvom den kaldes nordpolen, er det faktisk en magnetisk sydpol"

I al beskedenhed mener jeg, at der bør stå: " Selvom den ofte fejlagtig kaldes den magnetiske nordpol, heder den "Den magnetiske sydpol." Ifølge "Navigationens Historie III" udgivet af Handels- og Søfartsmuseet > på Kronborg side 20: "I 1830 lykkes det for englænderen James Ross at > finde den magnetiske sydpol, altså den pol nær den geografiske nordpol. > som tiltrækker nordpolen på kompasset." Dengang kunne man holde styr på betegnelserne, så det er vel også muligt nu.

Man er enige om at den pil på kompasset, der vender mod nord, er nordpilen. Det er kun en sydmagnet, der kan tiltrække en nordpol. Derfor mener jeg, at teksten bør rettes, som forslået. I øvrigt taler den øvrige tekst også om magnetisksydpol oppe nordpå. --Skib 18. feb 2007 kl. 18:15 (CET)

Enig. Teksten modsiger også sig selv ved er sted at skrive "Det der benævnes jordens magnetiske nordpol" og andet sted "Selvom den kaldes nordpolen, er den faktisk en magnetisk sydpol" Navigationens Historie III har ret. 85.83.81.228 27. nov 2008, 20:37 (CET)

Er "det Geologiske Råd i Canada" der er nævnt Canadian Society of Petroleum Geologists? TherasTaneel (diskussion) 2. aug 2013, 23:27 (CEST)