Diskussion:Oldtidens Grækenland

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Grækenland Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Grækenland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Grækenland-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Artiklen Oldtidens Grækenland er blevet udpeget som lovende artikel. Det vil sige at den vurderes klar til at blive forbedret til en god artikel. Hvis du kan opdatere eller forbedre den, så gør det gerne, men diskuter gerne større ændringer her først.
Artiklen Oldtidens Grækenland har været vist på Wikipedias forside som ugens artikel i uge 18, 2008.

Huskeliste for Oldtidens Grækenland: rediger · historik · overvåg · opdater

Opret huskeliste

Jeg synes ikke, at den nuværende infoboks passer særlig godt ind i artiklen. Dels er skabelonen slet ikke egnet til denne artikel, og dels er dens udfyldning også behæftet med visse fejl. Hvad skal vi f.eks. med punktet "Kirke" eller med flag og rigsvåben? Boksen er designet til politiske enheder, og oldtidens Grækenland var ikke en sådan politisk enhed eller stat. Derfor vil jeg foreslå infoboksen fjernet eller erstattet med en anden mere velegnet infoboks.--Nikolaj 15. mar 2008, 19:23 (CET)

Eftersom der ikke så ud til at være indvendinger mod mit forslag, har jeg fjernet infoboksen, der var mere vildledende end informerende, idet langt de fleste af dens punkter var misvisende, og mange af de øvrige punkter var enten irrelevante eller fejlagtigt udfyldte, som f.eks. "lokalnavnet", der var på nygræsk. Hvis denne artikel skal have en infoboks, skal det ikke være en "infoboks tidligere land" men en "infoboks antik højkultur" e.l.--Nikolaj 7. apr 2008, 00:30 (CEST)

Litteratur[rediger kildetekst]

Det ville være rart med nogle henvisninger til danske bøger om emnet istedet for alle de norske. Der må da være udkommet nogle brugbare værker på dansk indenfor de sidste par år? --Saddhiyama 11. maj 2008, 00:21 (CEST)[svar]

Styrerform[rediger kildetekst]

Det nævnes under afsnittet om "mægtige poliser" at Sparta var et monarki mens Athen var et demokrati "De to stater var meget forskellige, både kulturelt og samfundsmæssigt: demokratiet rådede i Athen, mens Sparta var et monarki". Hvis jeg ikke tager alvorligt fejl var Sparta ikke et monarki men snarere et oligarki.Det var det først og fremmest fordi at der var ikke en men to konger som blot havde nogle magtbeføjelse og langtfra var den suveræne magtudøver i Sparta. Desuden synes jeg at Athen's styreform skal beskrives mere detaljeret som "direkte demokrati" for at understrege at det bestemt ikke var et repræsentativt demokrati som vi kender det i dag.

Vh Anders Bender