Diskussion:Olsen-banden

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Artiklen Olsen-banden er blevet afvist som lovende artikel. Artiklen er altså blevet vurderet til ikke at være klar til at blive forbedret til god artikel inden for en overskuelig fremtid. Hvis du er uenig i dette, kan du efter reglerne foreskrevet i udvælgelsesproceduren for lovende artikler enten gennominere eller indberette en klage.

Huskeliste for Olsen-banden: rediger · historik · overvåg · opdater
Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Film, et forsøg på at koordinere oprettelsen af film- og filmrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Hei, jeg kan bare skrive litt norsk, saa kan dere ogsaa fortelle noe om Franz Jaeger her i artikelen ved Olsenbanden. Jeg kan ikke skrive riktig dansk, derfor vil jeg ikke gjöre noe galt. Hilsen Tiontai.

Fint nok. Jeg har tilføjet dette til artiklen. God idé iøvrigt. Hvorfor er der ingen der har tænkt på dette før nu.

Jeg har også tilføjet en "rød tråd" som jeg hørte nævnt i noget ekstramatriale på een af dvderne. Det faldt mig ind at den manglede.

Håber det er fint nok.

Hilsen: Steven Nybo Andersen.

Stavningen[rediger kildetekst]

Olsen-banden blev i samtlige versioner af de 14 voksne film (dvs. eksklusiv juniorversioner) stavet med bindestreg og lille b jf. IMDb. Derfor har jeg tilpasset artiklen til dette og flyttet diverse sider. --Maitch 17. sep 2005 kl. 17:06 (CEST)

OK, det er fair nok, men når så resten af Olsen-banden-filmene bliver oprettet som artikler, kan vi så aftale, at der bliver lavet en re-direct fra "Olsen Banden" til Olsen-banden, så artiklerne løbende kan findes, selvom der under skuespiller-portrætterne er anført stavemåden Olsen Banden?

Hvis ikke, skal vi jo ind og rette titlerne på hver enkelt skuespiller, f.eks. Poul Bundgaard. Mvh Frank R, 17. sep. 2005 kl. 17.46.

Hvis de korrekte titler er med bindestreg, ville det optimale være at rette alle henvisninger til den stavemåde. Men redirects er selvfølgelig en god idé under alle omstændigheder. --Pbn 18. sep 2005 kl. 11:36 (CEST)

Jeg er ikke voldsomt godt ind i handlingerne i de forsellige film, men mener at kunne huske at mindst en af filmene ikke ender med at Olsen bliver fængslet.

Det drejer sig vist om Olsen-banden går amok og Olsen-bandens sidste bedrifter, der begge slutter med, at alle – også Egon – rejser til Mallorca.--Heelgrasper 22. okt 2005 kl. 14:21 (CEST)
Apropros handlingerne i de forskellige film, ville det så ikke være muligt at få lagt en beskrivelse af dem ind på de forskellige films sider? Som det er nu, er der kun rolle-listen på de forskellige sider, og det ville klæde dem at blive uddybet lidt mere - evt med mindeværdige øjeblikke (f.eks. indbruddet i Det Kongelige Teater under Elverhøj). (skrev 83.95.138.197)
Joda, det fordrer blot at nogen, der er inde i stoffet, begynder at skrive det på. --Palnatoke 25. okt 2005 kl. 12:28 (CEST)

Har valgt at lave en ændring... bandeord betyder hårde ord der har med Gud og djævelen at gøre, så jeg synes det var mere passende at sige Egons Skældsord --RasmusKr 19. mar 2007 kl 16:55

God idé. PS: Husk at logge på. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 19. mar 2007 kl. 17:03 (CET)

Flyttet til Wikiqoute[rediger kildetekst]

Egon Olsens skældsord er flyttet til Wikiqoute. Klik på linket nederst til højre i artiklen. (Skrev Mulvany (diskussion • bidrag) 22. mar 2008, 01:45. Husk at signere dine indlæg.)

Inspiration[rediger kildetekst]

Er der noget med at Olsen banden er inspireret af striber (tegneserier til aviser)? er der nogen der har fakta? Jeg syntes nogen har talt om at Olsenbandens udtryk skulle være samme humor som i striber eller noget i den stil. (Skrev 90.184.75.85 (diskussion • bidrag) 12. jun 2011, 02:35. Husk at signere dine indlæg.)

Ovenstående er flyttet ned fra afsnittet Andet, hvor det umotiveret var sat ind i diskussionen. --Arne (Amjaabc) 12. jun 2011, 07:40 (CEST)

Flere end 60.000[rediger kildetekst]

Nu, da artiklen om den kendte forbryderiske trio er blevet udvidet betragteligt, kan artiklen måske igen blive nomineret som en lovende artikel. Der er blevet tilføjet en lang række kilder og referencer og flere afsnit er tilføjet. Endvidere er der nævnt flere museer og udstillinger, hvis omfang underbygger, at der er tale om en populær film-serie. MacApps (diskussion)MacApps

Jeg har kigget artiklen igennem. Der er mange oplysninger, men det ser lidt rodet ud med de mange lister. Måske kunne noget af det samles i et afsnit om filmenes typiske opbygning. Derudover er det nok et spørgsmål, om det er nødvendigt at nævne alle de ting og skuespillere, der kun forekommer en gang eller to. Mere væsentligt er det dog at få tilføjet et afsnit om seriens baggrund og udvikling. Indledningen bør også udvides med omtale af eksporten til Østeuropa samt de norske og svenske film. Forholdet til de norske og svenske film kunne også godt omtales mere udførligt i selve artiklen. Desuden mangler der egentlig omtale af TV-julekalenderen, børnefilmen og tegnefilmene (bemærk at nordmændene lavede flere børnefilm med banden). Der kunne også godt bruges flere billeder i artiklen. Undertegnede har for eksempel taget en del billeder på Nordisk Films udstillinger, der kan findes på commons:Category:Olsen-banden.
Det er fint med de mange kildehenvisninger og henvisninger til de enkelte film. Der mangler dog noget konsekvens, for nogle film omtales med titel og andre med nummer. Her må vælges en af delene. Men topskabelonen om at der mangler kilder kan godt fjernes. Det samme kan det om den manglende neutralitet, for det er altså ikke et problem. --Dannebrog Spy (diskussion) 12. feb 2021, 16:41 (CET)