Diskussion:Operaen på Holmen

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Artiklens navn?[rediger kildetekst]

Københavneroperaen? Det er der vist ingen andre, der kalder den. --Palnatoke 8. jan 2005 kl. 00:30 (CET)

Nu er jeg ikke gift med Mr. Plejer - men forsøger at skabe mit eget verdensbillede. Wikipedia giver mulighed herfor med sin åbenhed over for initiativer
Og dog - nogen har lagt et billede på Commons: Copenhagen Opera - og det giver da god mening at oversætte det til dansk, ikke? Mon ikke "huset" er interessant i starten, fordi det er nyt, men det må blive institutionen Københavns Opera eller Københavneroperaen, der skal slås fast med syvtommersøm internationalt. Ting ta'r som bekendt tid, så ...
Hvad med Scala Operaen i Milano? Her indgår igen opera + et navn - dog ikke direkte en by, for La Scala er så kendt, at enhver ved, at den ligger i Milano.
Operahus.dk eller Danmarks Nationalopera eller Den kongelige opera eller den skibsrederlige opera er også muligheder - men så vil århusianerne nok blive sure eller ønske sig en lignende opera. Iøvrigt mener jeg, at den bliver betalt af det danske folk, når alt kommer til skelsår og alder, så måske det skal rime lidt på folkeskole, folkebibliotek??
Alt i alt tror jeg nok, at denne opera vil få mange navne henad vejen - og ét bliver hængende, men hvilket? Det kan du snart læse på bagsiden af Politiken, der har for vane at lave konkurrencer om den slags ting.
--hansjorn 8. jan 2005 kl. 01:17 (CET)
Operahuset er vist den form, der allerede er i brug. --Palnatoke 8. jan 2005 kl. 01:19 (CET)
Jeg surfede operahus.dk igennem for at prøve at finde ud af, hvad de sådan selv kaldte sig. De bruger dels Operaen og dels operahuset. Operaen er dog det, der står med stort, og de steder, hvor det virker mest officielt. Så det er mit bud på, hvad den bør kaldes. Hvad opslaget så skal være ved jeg ikke. Operaen, Operaen (København) eller Operaen (Det Kongelige Teater)? --tsh 8. jan 2005 kl. 01:31 (CET)
Det kan jo godt være at Operahuset på et tidspunkt bliver en institution, men indtil videre er det blot en del af Det Kongelige Teater. Derudover er det ikke vores opgave at finde på nye navne til ting og fænomener, men at forholde os til de eksisterende navne. --Palnatoke 8. jan 2005 kl. 01:42 (CET)

Rent bortset fra de allerede fremførte argumenter finder jeg at Københavneroperaen er et uacceptabelt navn: Enten måtte det opfattes som om Operaen udelukkende var for københavnere, eller også er det en slem germanisme. (Ville nogen kalde Covent Garden for Londoneroperaen?)

(Jeg kan ikke lade være med at minde om at Det kongeliges "Nye Scene" (bygget i 1930rne) vittigt blev kaldt "Stærekassen", og at dette navn, såvidt jeg ved, senere er blevet gjort officielt.)

Sebastjan 08 jan. 2005 kl. 08:00 (CET)


Hvad er et navn i Wikipedia? - For mig er det først og fremmest et arbejdsnavn eller -titel, som kan anvendes til entydig identifikation af en artikel. Derfor valgte jeg det første det bedste eg. fotografiets navn oversat til dansk. Så har man et udgangspunkt for lænker fra andre artikler - idet man jo kan skrive operahuset osv. i al uendelighed, hvis man ønsker det. Altså bruge biindførsler som en slags se-henvisninger.

Når/hvis man finder et navn, som der er enighed om - ikke blot blandt brugere af Wikipedia, men generelt - så er det relativt let at lave en flytning, der samtidig løser problemet for biindførslerne.

Som situationen var lige nu, kunne jeg ikke finde et bestemt ord - så derfor valgte jeg mit eget. Intet ondt i det.

Endelig: Hvad med at bidrage til beskrivelsen af fænomenet, fylde noget på artiklen i stedet for en evindelig debat om et navn? Det er om en uges tid, at fænomenet får liv - og så bør det da sættes på forsiden af Wikipedia .... --hansjorn 8. jan 2005 kl. 10:18 (CET)

Nu har jeg foreløbig flyttet artikeln til Operahuset i København. --Christian List 8. jan 2005 kl. 14:43 (CET)
Ifølge Arnoldi og Mærsk selv hedder operaen i København "Operaen".
Hvordan kan det være at denne side ikke hedder "Operaen (København)"? Operaen hedder som bekendt Operaen og ikke Operahuset i København. --87.72.52.192 31. okt 2005 kl. 18:20 (CET)
Det gør den nu :) Kald mig Mads 5. aug 2006 kl. 14:39 (CEST)

"Operaen" er nok det officielle navn, men jeg synes navnet er problematisk i Wikipedia-sammenhæng, da mange artikle kunne tænkes at henvise til operaen uden at mene Operaen. Jeg vil derfor foreslå at lave en kvalificerende tilføjelse, f.eks. i form af Operaen, Holmen, Operanen (Holmen), Operaen (København) eller Operaen på Holmen, som de selv omtaler sig. --Martin 13. aug 2006 kl. 00:42 (CEST)

Jeg har nu flyttet artiklen tilbage til det hidtidige navn, således at historikken fremgår af det relevante faneblad. Man bør ikke flytte artikler med cut&paste, men i stedet benytte "flyt"-fanebladet (hvormed jeg også siger, at anonyme brugere ikke bør flytte artikler selv). I øvrigt er jeg næsten enig med Manscher. --Palnatoke 13. aug 2006 kl. 01:24 (CEST)
Operaen er det officielle navn, Operaen på Holmen er det mest brugte på det kongelige teaters hjemmeside. Da ingen har skrevet noget her i to uger, flytter jeg den nu til Operaen på Holmen. Se også denne side --Martin 29. aug 2006 kl. 08:05 (CEST)

Hvad kostede skidtet?[rediger kildetekst]

Nogen der har en idé om hvor meget det kostede for Mærsk at bygge den og hvor meget koster den så os skatteborgere om året i drift?

Hvem er ansvarlig for bygningen?[rediger kildetekst]

"Arkitekt Henning Larsen er ansvarlig for bygningen."

Hvordan skal det forstås? Det er vel Københavns Kommune der er ansvarlig for drift og vedligehold? Arkitekten er vel kun ansvarlig for udformningen eller hvad? Kald mig Mads 5. aug 2006 kl. 14:36 (CEST)

Enig, har fjernet denne passus MikkelHøgh (diskussion) 17. apr 2012, 23:53 (CEST)