Diskussion:T-banen i Oslo

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Diskussion:Oslo Tunnelbane)
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Norge Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Norge, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Norgerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Bane Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Jernbaner, et forsøg på at koordinere oprettelsen af jernbanerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Flytteforslag: Oslo Tunnelbane

Se evt. på Wikipedia:Flytteforslag

I løbet af de sidste dage har jeg oprettet nogle artikler om de forskellige baner, der udgør Oslo Tunnelbane, men jeg er stødt på det problem, at det navn hverken bruges på dansk eller norsk. I stedet tales om T-bane eller T-banen. F.eks. hedder den tilsvarende artikel på både norsk (bokmål) og nynorsk no:T-banen i Oslo og selskabet bag hedder officielt no:Sporveien T-banen. Ordene T-bane og T-banen ses dog også af og til brugt om Stockholms Tunnelbana, men som oftest er det den i Oslo, der menes.

Så alt i alt er spørgsmålet hvilket navn der vil være bedst: Oslos T-bane (et præcist men konstrueret navn), T-banen i Oslo (pt. en omdirigering) eller T-banen (det almindelige men ikke helt entydige navn). Eller er der andre bud? --Dannebrog Spy (diskussion) 15. jan 2016, 17:28 (CET)

Lad os bare følge nordmændene og bruge T-banen i Oslo og omdirigere fra de øvrige, inkl. den nuværende. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 16. jan 2016, 14:12 (CET)
Konklusion:
Ingen andre kommentarer eller forslag så artiklen er flyttet til T-banen i Oslo. --Dannebrog Spy (diskussion) 22. jan 2016, 22:45 (CET)