Diskussion:Ove Malling

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Viborg Domkirke set fra Nørresø. Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Viborg, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Viborg-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Mallings fødselsår[rediger kildetekst]

Jeg stødte på denne side, som afslører at der findes en afvigelse m.h.t. fødselsåret på da-wiki og sv-wiki. Sv-wiki siger 1747. Det samme gør den Store Danske og Litteraturpriser.dk. DBL siger til gengæld 1748, og deraf året i denne artikel. For at dobbelttjekke slog jeg op i Erslews Forfatter-lexicon, bind 2, s. 216 og så til min overraskelse at der stod 1746, men dog med en note der angiver at "Andetsteds angives hans Fødselsaar: 1747 og 1748". Jeg slog derefter op i Supplements bind 2 af samme værk, og så der, at Erslew tilsyneladende i mellemtiden har tjekket kirkebogen og han oplyser at Malling er døbt 1748 i Taarup Kirke. Det synes derfor nærliggende, som DBL også har valgt, at 1748 er det rigtige fødselsår. --Saddhiyama 12. jul 2010, 21:32 (CEST)