Diskussion:Panserværnsvåben

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

sætningen De første engelske og franske kampvogne dukkede op på Vestfrontens slagmarker i 1916 var den tyske hærs primære panserværnsvåben kanoner og granatkastere (mortérer) der ofte formåede at beskadige eller ødelægge datidens kampvogne på trods af mangelen på egnet ammunition. mangler et eller flere ord. Mvh --Sir48 (Thyge) 26. apr 2005 kl. 15:19 (CEST)

Hej Thyge,

Ja, den sætning var noget værre rod. Det er hvad der sker, når man skriver af karsken bælg. Men det er jo fejlene man skal lære af :) I øvrigt, hvad gør man hvis man i teksten har et ord i flertal og gerne vil linke til en artikel, hvor titlen er i ental? F.eks. "geværer" som skal linkes til "gevær" --Cbo 26. apr 2005 kl. 15:44 (CEST)

Du kan se det på siden, hvor jeg har indsat link af den type. Men man skriver altså sådan: [[gevær|geværer]], hvor første led er linket og andet led er det, som kommer til at stå i artiklen. Mvh --Sir48 (Thyge) 26. apr 2005 kl. 15:52 (CEST)
og et lille PS: Når det er så enkelt som gevær/geværer, kan du også bare skrive [[gevær]]er--Sir48 (Thyge) 26. apr 2005 kl. 15:56 (CEST)

Klippet ud fra artiklen Bazooka[rediger kildetekst]

(teksten nedenfor kan ved lejlighed indarbejdes i artiklen)

Dens historie går tilbage til 1941, hvor der i de fleste krigsførende lande blev forsket i at udvikle et effektivt infanterivåben mod de ellers næsten usårlige kampvogne. I USA lå fokus på svært kalibrede rifler, men en officer, der før havde eksperimenteret med mortérer og raketter, byggede en raketkaster ud fra nogle panserbrydende hulladningsprojektiler, der ikke var lavet et våben til endnu. Træfsikkerhed og effektivitet var overraskende, og våbnet blev straks sat i produktion under navnet Rocket Launcher M1. Navnet Bazooka fik den hurtigt i folkemunde, da den 'bare' var nogle sammenflikkede rør ligesom det hjemmelavede blæseinstrument, komikeren Bob Burns benyttede sig af og selv havde navngivet bazooka i 1905.

Lignende våben blev udviklet i andre lande, f.eks. PIAT (Projector Infantry Anti-Tank) i England og Panzerfaust/Panzerschreck i Tyskland. En fællesbetegnelse for alle disse raketkastere, hvadenten projektilet er panserbrydende eller ej, er RPG (Rocket Propelled Grenade).--So9q 6. feb 2006 kl. 03:44 (CET)