Diskussion:Paul von Hindenburg

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Tysklands våben Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Tyskland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Tysklandrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Er der ikke frit valg om man ønsker at bruge enten den ene eller anden stavemåde ?

Prøjsen (el. Preussen).

mvh BrianHansen 22. Maj 2003 kl.21:21 (CEST)


Jo, enten den ene eller den anden. Det er (efter min mening) uhensigtsmæssigt hvis man i nogle artikler skriver Preussen og i andre Prøjsen.

Prøjsen har tidligere været i udstrakt brug. Men tendensen går nu i retning bort fra at bruge specielle "danske" former for fremmede geografiske navne. Eksempler:

Florens -> Firenze
Hamborg -> Hamburg
Kolumbien -> Colombia
Mailand -> Milano
Pensylvanien -> Pennsylvania
Venedig -> Venezia.

Derimod er jeg usikker om det er bedst at skrive Østpreussen eller Ostpreussen.

Endelig knytter der sig fra gammel tid ubehagelige associationer til Prøjsen. Jeg er ikke utilbøjelig til (polemisk) at skrive Prøjserdisciplin.

Venlige hilsner, Sebastjan


Det kan jeg godt følge, har oprettet Preussen og lavet redirect på Prøjsen. Kan dog godt tænkes, at det bliver svært at holde en fast betegnelse efterhånden som der kommer flere skribenter, men vi kan da starte på opgaven med de artikler vi opretter nu.

Har haft kigget i et par leksika, og det ser ud til at Østpreussen foretrækkes som opslagsord (Ostpreussen er typisk nævnt herefter).

mvh BrianHansen 25. Maj 2003 kl.21:56 (CEST)