Diskussion:Paverækken

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Italien Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Italien, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Italien-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Monarki Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Monarki, et forsøg på at koordinere oprettelsen af monarki-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Middelalderen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Middelalderen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af middelalderrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Vatikanstatens flag Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Vatikanstaten, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Vatikanstatenrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.


Analogt til problemet om navneformer for konger, har vi problemet med pavenavne. Tendensen (både i al almindelighed og) i Wikipedia synes at være at bruge "danske" former. Specielt har jeg nu bemærket vaklen mellem Bonifacius og Bonifatius. Jeg er nærmest stemt for den sidstnævnte form. Hvad mener andre? -- Sebastjan 12. dec. 2005 kl. 09:20 (CET)

Jeg er ikke meget for disse "fordanskninger". Jeg har ikke undersøgt diskussionen om kongerne, men hvis man tager kilder som Politikens Verdenshistorie (der ganske vist er ca. 20 år gammel), så kan man her i bind 21 finde lister over regenter mm., og de er absolut ikke konsekvente. De engelske konger hedder f.eks. Karl, Georg, Henrik, Vilhelm og Edward, de franske hedder Filip, Ludvig, Henrik, Karl osv., mens paverne hedder Bonifacius, Calixtus, Pontianus, Cornelius osv. Det samme gør sig gældende i Gyldendals Leksikon (der er 10 år ældre). Et check på google giver ikke noget voldsomt klart billede (mange af Bonifatius'erne viser sig at være norske), men der er findes lidt flere Bonifacius'er end Bonifatius'er. Dit oplæg til diskussion har tydeligvis ikke tændt mange her på stedet, men med månedens tema i juli er det da lidt interessant. For at klargøre min holdning vil jeg sige, at der ikke behøver at være universel konsekvens på navneformer. Kompromisset må være, at man i de enkelte tilfælde kan nævne alternativformen og i øvrigt lave henvisninger. -- Arne 8. jul 2006 kl. 00:28 (CEST)