Diskussion:Pelé

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Brasilien Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Brasilien, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Brasilien-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Fodbold-ikon Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Fodbold, et forsøg på at koordinere oprettelsen af fodboldrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

En anonym bruger rettede uden kommentarer, så der nu i artiklen står, at Pelé er den næstmest scorende spiller, ikke den mest scorende. Hvis man kigger på en:Arthur Friedenreich, som handler om manden, der skulle være den mest scorende, ser det imidlertid ikke ud til at være korrekt, men de:Arthur Friedenreich ser ud til at bekræfte det. Tilsyneladende skyldes noget af forvirringen, at der ikke er helt enighed om, hvilke kampe og mål, som skal tælles med. Nogen burde nok undersøge sagen nærmere og angive nogle kilder. --Heelgrasper 25. jun 2006 kl. 19:40 (CEST)

Det tyske Fussball-Foren.net har en artikel Arthur Friedenreich der beste Torjäger aller Zeiten - ifølge den scorede Arthur Friedenreich 1329 mål, og skulle dermed være den mest scorende - Pelé nåede kun 1281. - apw 25. jun 2006 kl. 20:30 (CEST)
Så vidt jeg kan se drejer det som et indlæg på et debatforum, hvilket næppe er den bedste kilde. Imod taler fx, at Guinness World Records siger, at Pelé er den mest scorende. --Heelgrasper 25. jun 2006 kl. 21:06 (CEST)
Det har du da helt ret i - jeg var slet ikke opmærksom på, at det var et debatindlæg. Jeg valgte bare det første sprog på googles liste, jeg kunne forstå. Men navnet Arthur Friedenreich og tallet 1329 optræder hyppigt sammen, når man søger på google. Men under alle omstændigheder er det en djævelsk masse mål. På Biography for Arthur Friedenreich nævnes tallet i omtalen af en film om ham med en henvisning til, at det er, record officialy accepted by Fifa - tilsyneladende skelnes mellem de mål, der rent faktisk blev sat ind, og de mål, der er accepteret af Fifa. - apw 25. jun 2006 kl. 21:16 (CEST)

For at det ikke skal være løgn, så ser de ud til, at den tyske artikel om de:Gerd Müller angiver en endnu højere målscore, nemlig 1.455. Det ville være rart, hvis der lå en officiel liste på FIFAs hjemmeside, som man kunne henvise til som kilde i den her forbindelse. --Heelgrasper 27. jun 2006 kl. 23:41 (CEST)