Diskussion:Peptid

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Der et problem af ovenstående tekst fremgår det, at "protein er et polypeptid"

- I en anden artikel på Wikipedia http://da.wikipedia.org/wiki/Peptidbinding står der at ""Et molekyle med flere aminosyrer bundet sammen af peptidbindinger benævnes, alt efter antal aminosyrer, dipeptid, tripeptid osv., samt oligopeptid for "få" aminosyrer, polypeptid for op til ca. 50 aminosyrer og protein derover."

 - så her er et eller andet som ikke passer

Opioide peptider[rediger kildetekst]

"Enkelte proteiner som forekommer i menneskers næring som gluten, kasein (mælkeprotein), æg eller spinat kan igennem fordøjelsesprocessen omsættes til opioide peptider. Disse peptider påvirker kroppen på samme måde som morfin. Personer vis krop ikke er i stand til at forarbejde disse peptider, kan i sidste ende udvikle fysiske og psykiske sygdomme."

Etter å ha redigert den norske artikkelen for 'Proteinintoleranse' har jeg lagt merke til mye slikt spekulativt materiale rundt om på den norske, og nå også den danske, Wikipedia. Jeg foreslår at dere ser innom den norske artikkelen for Proteinintoleranse på http://no.wikipedia.org/wiki/Proteinintoleranse IvarTJ 10. jun 2009, 12:08 (CEST)