Diskussion:Peter Brixtofte

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Folketinget Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Folketinget, et forsøg på at koordinere oprettelsen af folketingsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Nominering[rediger kildetekst]

Peter Brixtofte er uskyldig indtil andet er bevist - og da der snart er kommunalvalg er denne artikel et godt eksempel på WIkipedias neutralitet i denne henseende. Bortset fra det er artiklen fyldig, måske FOR fyldig med røde henvisnnger, der er en kategori samt et billede. Så derfor bør den med som repræsentant for et spændende valg i efteråret til de nye kommuner. --hansjorn 8. sep 2005 kl. 09:19 (CEST)

Øh.. nej. Juridisk går man ud fra at Brixtofte (som enhver anden) er uskyldig indtil han bliver dømt (hvis altså han bliver det). Det er ikke det samme som at han er uskyldig - det er han måske, måske ikke. --Palnatoke 8. sep 2005 kl. 09:32 (CEST)
Jeg har taget nomineringen væk, fordi jeg dels mener, at denne artikel indtil videre er alt for CV-agtig og dels, at det vil kunne virke lidt for meget som indgriben i lokalpolitik at bringe den i forbindelse med kommunalvalget.--Sir48 (Thyge) 8. sep 2005 kl. 10:45 (CEST)
Nå Palnatoke - også her er vi uenige ;-) - selvfølgelig bliver Brixtofte dømt - du tænker vel på, om han får en dom, hvor jeg tænker på, at han jo kunne blive frikendt. Hvad ved vi alm. mennesker om det, når vi ikke har adgang til fakta om sagen, men må nøjes med diverse reportager fra boulevardaviserne? Er det ikke noget med: Tvivlen skal komme den anklagede til gode?. Til sir48 vil jeg blot sige, at systemet her begynder at virke, når flere skriver netop deres mening om en nominering. Jeg er ikke enig med dig i, at du tager NDA'en væk fra artiklen - for så kan folk jo have svært ved at nå herhen, hvis de leder efter kontroversielle nomineringer, men .. pyt lad gå for i dag.--hansjorn 8. sep 2005 kl. 12:27 (CEST)

Borgmestertiden og Farum-modellen mangler[rediger kildetekst]

Jeg har lige redigeret og beskåret artiklen for overskuelighedens og brugbarhedens skyld. Den overdrevent detaljerede biografi, der var copy-pastet fra Folketingets hjemmeside, og som Thyge med rette mente gjorde artiklen "alt for CV-agtig", er udskiftet med et link direkte til Folketings-"CV'et". (Det ser ud som om Folketinget ikke sletter biografierne for tidligere medlemmer; selv biografien for Mimi Jakobsen, der jo røg ud allerede i 2001, ligger der stadigvæk.) Man kan overveje, om ikke også den meget detaljerede bibliografi i denne artikel med fordel kan beskæres, men den har jeg indtil videre ladet blive stående, som den er.

Efter at jeg har fjernet dødvægten og indsat afsnitsoverskrifter, er det pludselig blevet meget tydeligt, at artiklen hele tiden har manglet et afsnit om Brixtoftes 17 år som borgmester i Farum (1985-2002). Brixtofte-sagen (eller sagskomplekset) har sin egen artikel og behøver derfor ikke nogen videre omtale i denne artikel, men her mangler en mere helhedslig fremstilling af Brixtoftes kommunalpolitiske karriere: Hans karisma, hans usædvanlige appel til forskellige vælgergrupper (bl.a. pga. successen med at skaffe indvandrere i arbejde), beskyldningerne om magtfuldkommenhed længe før de aktuelle sager (f.eks. "psykolog-sagen", der er nævnt nederst på denne side, og Stenvadskolesagen)

Mest af alt savner jeg en fremstilling af det særlige ved Farum-modellen (evt. i en selvstændig artikel som antydet med dette røde link), det store sale-and-lease-back af Farum kommunes ejendomme, der muliggjorde et højt kommunalt serviceniveau kombineret med en lav skatteprocent. [1] [2] [3] Det var jo dette mere end noget andet, der gav Farum status som liberal mønsterkommune, som udenlandske kommunalpolitikere valfartede til, og som gjorde Brixtofte til en landskendt politiker og efterhånden gav ham og Venstre absolut flertal i Farum byråd.

Nå, nu ser jeg lige, at afsnittet "Nyeste tid" i artiklen Farums historie (og måske især den mere koncentrerede version af samme afsnit under "Kommunens og byens historie" i artiklen Farum Kommune) indeholder meget af det, jeg efterspørger. Så måske kan noget derfra indarbejdes i denne artikel?

--Bwiki 20. nov 2005 kl. 03:08 (CET)

(næst)formand[rediger kildetekst]

Hvor er oplysningerne om hans tid som næstformand for Venstre, og at han var tæt på at blive formand for Venstre, men tabte til Fogh?94.145.236.194 24. aug 2011, 11:38 (CEST)