Diskussion:Pirat

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Moderne pirat[rediger kildetekst]

I lys af nutidens Antipirat-gruppe og piratgruppen, synes jeg at der skal gøres plads til flere betydninger af pirat. Se evt den norske(bokmål) wiki, hvor der er et afsnit om moderne pirater. Der er i øvrigt ifølge Microsoft mindst 200.000 danskere som har en ulovlig version af windows installeret, det bør her diskuteres om det også hører under pirateri.--So9q 14. feb 2006 kl. 11:05 (CET)

Med ovenstående påstand er det på sin plads lige at smide et par links som underbygger. [1], [2] --So9q 14. feb 2006 kl. 11:25 (CET)

Fra Toias p.[rediger kildetekst]

Hejsa. Jeg er ny her på Wikipedia, så ret mig endelig hvis jeg skriver et forkert sted. Jeg har en tilføjelse til teksten men ved ikke helt hvordan jeg skal formulere det, da jeg kun er 12 år.

Plyndring.

Ikke alle pirater var lovløse. De såkaldte kapere havde tilladelse til at angribe fjendtlige skibe. De slog søfolkene ihjel, stjal, hvad der var af værdi, og afleverede det til deres konge eller dronning. De plyndrer alt og alle som kommer i nærheden af dem!! Når piraterne fik øje på et skib, de ville plyndre, skød de med deres kanoner. Og når de havde ramt det andet skib, gik de straks om bord. Så brugte de deres huggerter og pistoler, og hvis søfolkene ikke straks gav deres last til piraterne, blev de dræbt.

FLAGET.

Normalt bruger et skib flaget fra den alliance, hvor det er indregistreret. Men ikke piratskibe. Af og til snød sørøverne forbipasserende skibe ved at sejle under et flag fra et venligtsindet land, men for det meste havde de deres eget flag.

DØD MAND SLADRER IKKE.

Hvis et piratskib har erobret et skib, og sørøverkaptajnen frygter, at gidslerne ville kunne genkende dem, siger han: »Død mand sladrer ikke.« Det betyder, at alle fanger skal slås ihjel.

DET SORTE MÆRKE.

Hvis en sørøver gav nogen et brev med ”et sort mærke”, var det en dødstrussel. I Skatteøen får kaptajnen et stykke papir, hvor der er et sort mærke på den ene side på den anden står der »Du har til klokken ti i aften«.

Håber i kan bruge det.

Mvh Tobias P. (Skrev Toias p. (diskussion • bidrag) 11.42. Husk at signere dine indlæg.)