Diskussion:Pistol

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

"I dag er stort set alle pistoler automatpistoler" på http://da.wikipedia.org/wiki/Pistol

Det passer ikke. Mange pistoler er semiautomatiske (halvautomatiske), ikke automatiske. En stor del af alle pistoler er også revolverende pistoler; eller populært kalt revolvere. Automatpistoler er det ikke ret mange af, i forhold til.

Alle revolvere er pistoler, men ikke alle pistoler er revolvere. Der er fem slags pistoler:

  1. Enkeltskud pistol (sortkrudt eller patroner)
  2. Revolverende pistol (sortkrudt eller patroner)
  3. Semi-Automatisk pistol (gas, recoil og blowback)
  4. Semi-Automatisk revolverende pistol (Webley Fosbury)
  5. Automatpistol (oftest sjældne varianter af 3)


"Selv dygtige skytter vil have vanskeligt ved at ramme på afstande over 50 meter." - Til terrænskydning er der tit afstande over 50 meter, og de fleste rammer. Fripistol er altid på 50 meter, og der er mange der rammer. (Med undtagelse af den rent danske disciplin 15 meter fripistol)

"Kaliberen for pistoler er typisk mellem 5,56 mm (salonriffel) og op til 11,5 mm (.45)."

Her har man glemt en meget udbredt kaliber; 4,5 mm (Luft, CO2 drevne pistoler.) Det skydes der meget med, både nationalt og internationalt på henholdsvis 15 og 10 meters aftand.

5,56 mm er ikke en salonriffel, men en salonpatron.

Mvh Arne Flaaten http://www.flaaten.dk

Hvad er forskellen på automatisk og semiautomatisk i denne sammenhæng ?? Ultraman 10. feb 2006 kl. 22:50 (CET)

Forskellen på en automatisk og en semiautomatisk er at på en semiautomatisk afgår der ét skud for hver gang du trykker på aftrækker. Automatisk vil sige at dersom du holder aftrækker inde, så afgår der skud (mange) indtil du slipper aftrækker, eller magasinet er tomt.

Mvh Arne

Indenfor revolverende pistoler har vi Double Action (DA), Single Action (SA) og Double Action Only (DAO). Dette henleder til hvordan hanen kan spændes. På en SA skal hanen spændes manuelt. På en DA kan hanen spændes manuelt og også med tryk på aftrækker. På en DAO kan den kun spændes ved hjælp af aftrækker.

I mange konkurrencer er aftræksvægten både på semiautomatiske grovpistoler og revolverende grovpistoler, den samme. Nemlig meget tæt på 1360 gram. Dette skyldes at der i mange tilfælde er et krav om at aftræksvægten mindst skal være 1360 gram. Derfor forsøger skytterne at justere vægten ned til det mindste de må, i den angældende konkurrence.

Jerry Miculek er verdenskendt for sin skydning med revolver. Her kan man bl.a. se når han skyder 6 skud, genlader og skyder 6 skud mere, på 2,99 sekunder med en revolver. (Sigtet skydning) http://video.google.com/videoplay?docid=4960982868811177155

Mvh Arne