Diskussion:Poul Nyrup Rasmussen

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Folketinget Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Folketinget, et forsøg på at koordinere oprettelsen af folketingsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
EU Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt EU, et forsøg på at koordinere oprettelsen af EU-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Jeg har tilføjet en skematisk oversigt med henvisning til forgænger og efterfølger modeleret efter amerikanske præsidenter (se ex George W. Bush. Med mindre nogen vil fortælle mig at det er en skidt idé, vil jeg føre det igennem de øvrige statsministre.... --KristianMadsen 10. jan 2006 kl. 23:00 (CET)

Jeg synes, det er en god idé. Men var det ikke smartere at lave skemaet til en skabelon. Det ville gøre arbejdet en del nemmere, især hvis der skal rettes i oplysningerne.--B.A.C. 10. jan 2006 kl. 23:11 (CET)

Jo. Det må vi hellere gøre! --KristianMadsen 10. jan 2006 kl. 23:14 (CET)

(skrevet før de to sidste indlæg, men jeg poster uændret) Man kunne overveje at angive forgænger og efterfølger vha. Skabelon:Arvefølge i stedet (med henivsning til Danmarks statsministre i midtfeltet). Den anvendes vist i forvejen nogle steder, hvor der ikke er tale om arvefølge, men hvor det giver mening at tale om forgængere og eftefølgere.
Man løber selvfølgelig ind i et problem ved de personer, der har været statsminister i flere omgange, men det gør man også ved den model, der er brugt her. Og der er vist ikke nogen, der har været statminister i mere end to omgange, så problemet er begrænset, uanset hvilken model man bruger. Det er dog netop det forhold, der gør det lidt svært at bruge en skabelon til infoboksen, hvilket nok ellers ville være at foretrække. Der er forøvrigt en måde at lave wikitabeller på, så vi ikke behøver alt det html. --Heelgrasper 10. jan 2006 kl. 23:16 (CET)
Jeg kan ikke se, det skulle være et problem. Hvis personen har været statsminister i to perioder, kan man vel bare angive hele tidsintervallet. Hvis vedkommende har været statsminister i to afbrudte perioder, er der jo en anden mand imellem. Ellers har jeg nok misforstået, hvad det er, du mener problemet er?--B.A.C. 10. jan 2006 kl. 23:26 (CET)
Når han har været statsminister i to afbrudte perioder, så har han to forgængere og to efterfølgere, som man skal have angivet. Det kan man selvfølgelig godt gøre i samme felt, så det er er ikke et uløseligt problem, men på en eller anden måde skal man have angivet, hvem han afløste hvornår osv. --Heelgrasper 10. jan 2006 kl. 23:54 (CET)

- God pointe med forgænger /efterfølger problematikken. Jeg havde dog tænkt mig at regne deres første periode i lighed med Søren Mørchs "25 Statsministre". Dermed er rækkefølgen altså Kampmann(18)-Krag(19)-Baunsgaard (20)-Anker(21)-Hartling (22)-Schlüter (24)-Nyrup (25)-Fogh (26). Men det vil måske virke for kunstigt? Arvefølgeskabelonen virker oplagt til Danske regeringer

Ah ja, det er naturligvis rigtigt. Alternativt kan man lave to statsminister-skabeloner, og så havde dobbeltfelter i den anden udgave. Det er trods alt sket 7 gange i historien, så vidt jeg lige kunne tælle mig frem til.--B.A.C. 10. jan 2006 kl. 23:44 (CET)

Billedadvarsel[rediger kildetekst]

De følgende billeder er blevet slettet fra Commons eller er blevet indstillet til sletning. Hvis billederne er slettet, skal de fjernes fra artiklen. Deltag eventuelt i diskussionen på Commons. Denne besked blev genereret automatisk af CommonsTicker.

Siebrand slettede Image:Poul_Nyrup_Rasmussen.jpg: Per [[Commons:Deletion requests/Template:Www.folketinget.dk]];

-- CommonsTicker 22. nov 2007, 19:14 (CET)

Jeg har tilføjet en "klik-oversigt" over de danske statsminister samt STUB Så må det være op til andre at redigere :-)NyrupRasmussen 17. okt 2008, 15:40 (CEST)

Kursivt ord?[rediger kildetekst]

Hvorfor er "Poul" med kursiv i indledningen? --Allano (Skriv til mig her...) 19. dec 2008, 15:24 (CET)

Måske for at betone at han kaldes Poul og ikke hverken Poul Oluf eller Oluf? -- Mvh PHansen 19. dec 2008, 17:17 (CET)

Venligst undlad politisk redigering, Winckelmann. Mvh Jens Bonner