Diskussion:Pragmatik (lingvistik)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Diskussion:Pragmatik)
Filosofi Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Filosofi, et forsøg på at koordinere oprettelsen af filosofi-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

pragmatik er ikke kun om mundtlig sproglig interaktion, man taler også om pragmatik i forbindelse med analyse af tekster, fx sproghandlinger som tekst.

terminologisk kontekst og distinktion nødvendig[rediger kildetekst]

Pragmatik er så sandelig ejheller begrænset til at være et lingvistisk ell semiotisk anliggende.

Som det er anslået i artiklens udgangspunkt er her tale om terminologi hentet fra en bestemt begrebssfære.Som encyklopædisk opslag er det således noget mangelfuldt behandlet,omend artiklen er informativ og interessant

Semantisk er Pragma (gr; det gjorte,gerning,handling,tildragelse) modstillet Drama hvori virkeligheden genspejles og finder sin narrative kvalitet og mening i gendigtningen.Denne etymologiske rod genfindes i andre betoninger af det pragmatiske, udenfor den semiologiske ramme,f eks;

Pragmatik er i politik en saglig,praktisk og realistisk tilgang og metode.

I historievidenskab en metode der fokuserer på fortidige begivenheders årsag og virkning, med henblik på at drage lærer mht fremtiden.

I filosofien, en retning ifølge hvilken sandheden ikke ligger i overensstemmelsen med den objektive virkelighed, men alene i den praktiske nytte.

Hvis nærværende artikels fokus eksklusivt tar sigte på forståelsen i den lingvistiske kontekst,bør titlen evt rettes til f eks; Pragmatik(Lingv.)


Flight714 23. aug 2011, 15:45 (CEST)


Har fjernet skabelon med kategorisering af ovenstående som nonsens,indstillet til sletning.Der synes ikke at være antydning af motivation evt udover regulær hærværk bag anmodningen. Der er intet forvrøvlet eller uvederhæftigt ved ovenstående diskussionsindlæg.Flight714 23. aug 2011, 18:13 (CEST)