Diskussion:Psykofarmaka

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Afsnit om bivirkninger[rediger kildetekst]

@Mads Haupt du kan ikke begynde at hælde generelle bivirkningslister ind i denne artikel, det bliver komplet misvisende, og uoverskueligt. Hold lister over bivirkninger i artikler for de enkelte, eller typer af, lægemidler og henvis til dem. Det er meningen at denne artikel skal være generel. --Kim Bach (diskussion) 18. feb 2017, 17:34 (CET)

OK.
Det er også derfor det er meningen at det skal være fælles/generelle bivirkninger der bliver beskrevet.
Undskyld, men det er lidt svært at tage stilling til det du siger, når du modsiger dig selv. Det er heller ikke muligt at skrive en artikel uden den på den eller anden måde bliver misvisende.
Det er heller ikke meningen at denne artikel skal være total proppet med bivirkninger, som du siger.
Det er for mig okay, at du fjerner listen med bivirkninger.
Det er bare lidt svært for mig at se, hvad vi ellers skulle fylde artiklen ud med. Artiklen er lidt tynd/stub-agtig.
Mvh Mads Haupt (diskussion) 18. feb 2017, 17:45 (CET)
@Mads Haupt Artiklen skal jo ikke nødvendigvis "fyldes ud", det skal jo gerne give mening. Jeg finder i øvrigt at artiklen fremstår meget ensidig og useriøs efter dine redigeringer i 2017. Det man evt. kunne gøre var at introducere et afsnit om kontroverser, det kigger jeg på ved lejlighed, men det tager tid at gennemgå alle de nye kilder, jeg tager det stille og roligt, ps. kan du ikke lige fortælle mig hvor du synes jeg modsiger mig selv? --Kim Bach (diskussion) 20. feb 2017, 23:04 (CET)
Det er okay, hvis du retter artiklen, men du skal være opmærksom på at der har været massiv svindel fra lægemiddelindustrien, som får præparaterne til at fremstå 100x bedre end de er.
http://politiken.dk/kultur/boger/art5478924/Vigtig-bog-om-medicinalindustrien-er-skr%C3%A6mmende-l%C3%A6sning
http://nyheder.tv2.dk/samfund/2016-01-28-stoerste-undersoegelse-nogensinde-antidepressiv-medicin-kan-foere-til-selvmord
"Flere medicinalvirksomheder har tilsyneladende udeladt vigtige informationer fra deres rapporter til myndighederne."
Jeg er også i tvivl om, hvor langt væk fra emnet man må gå.
I hvert fald så hvis jeg går væk fra emnet for at finde noget positivt, så er der stort set kun det positive, at patienten har helbredt sig selv.
http://nyheder.tv2.dk/samfund/2017-02-09-nyt-studie-250000-danskere-tager-pillerne-men-de-har-ingen-effekt-og-mange
Men du er velkommen til at tilføje oplysninger om, hvordan det kan hjælpe en patient til selvhelbredelse, hvis du kan finde noget konkret om det, som kan dække generelt.
Mvh Mads Haupt (diskussion) 21. feb 2017, 21:08 (CET)
I forhold til, at du har modsagt dig selv, skrev du "du kan ikke begynde at hælde generelle bivirkningslister ind i denne artikel, det bliver komplet misvisende, og uoverskueligt." og "Det er meningen at denne artikel skal være generel."
Mvh Mads Haupt (diskussion) 21. feb 2017, 21:10 (CET)
Ok, det kan jeg godt se hvis man kun kigger på ordene :-) - meningen er dog en anden: bivirkningslisterne skal ikke være generelle, måske generiske er et bedre ord, men det skal artiklen som helhed. Derfor bør bivirkningslisterne fjernes, da det ikke giver mening at lave en samlet liste over bivirkninger for en hel kategori af lægemidler. Mht. til de påstande du fremfører, så prøver jeg blot på at være neutral, tingene er altså ikke så sort/hvide som du giver udtryk for, og på wikipedia kan man ikke bare kaste påstande omkring. Wikipedia er ikke en personlig blog, og det er sådan jeg opfatter af du bruger visse af Wikipedias artikler om psykofarmaka. --Kim Bach (diskussion) 21. feb 2017, 21:28 (CET)
Det er heller ikke meningen listen skal være udtømmende, men beskrive de bivirkninger der gælder for alle eller næsten alle psykofarmaka.
Jeg ville også beskrive det, men ved ikke helt, hvordan jeg skal gøre det.
Påstanden er sand. Jeg vil også gerne beskrive hyppigheden, så den bliver mere retsvisende, men det vil blive stort set umuligt at finde frem til den reelle hyppighed.
Risikoen for hjerneskade er også meget lille, hvis det anvendes i lavere doser i kortere tid, men hvis det anvendes i store doser i lang tid er risikoen stor.
Jeg henviser til Peter C. Gøtzsches bog Dødelig psykiatri og organiseret fornægtelse.
Jeg kan ikke se sidenummeret på Google Books, men hvis du læser teksten i linket (resultat nummer 3) vil du kunne se, at det står der. :)
Jeg kan ikke give bedre kilder end jeg har adgang til. Jeg har ikke erfaring med videnskabelige tidsskrifter (muligvis heller ikke adgang), og kan derfor ikke henvise til dem, da jeg derfor ikke vil vide, hvad der er hvad eller kunne se dem.
Mvh Mads Haupt (diskussion) 25. feb 2017, 12:01 (CET)

Artikel stort set ført tilbage til 2016 versionen[rediger kildetekst]

Jeg har stort set ført artiklen tilbage til 2016 versionen. Der var alt for mange ikke-underbyggede og ensidige påstande i den forrige version. --Kim Bach (diskussion) 21. apr 2018, 13:53 (CEST)