Diskussion:RMS Titanic

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Artiklen RMS Titanic har været vist på Wikipedias forside som ugens artikel i uge 15, 2012.

Huskeliste for RMS Titanic: rediger · historik · overvåg · opdater

Opret huskeliste

  • Denne artikel er blandt dem, som har været vist flest gange på den danske Wikipedia. Du kan derfor være med til at højne Wikipedias brugervenlighed ved at forbedre denne artikel.
  • Har du specifikke kommentarer til artiklens indhold eller detaljerede forslag til ændringer og tilføjelser, bedes du skrive dem her på denne diskussionside.

Ved I hvor mange danskere der var på Titanic??

Der er ikke umiddelbart en tilgængelig liste optalt i nationalitet, men du kan se den samlede passagerliste her: www.lva.lib.va.us/whoweare/exhibits/titanic/p2.htm --Jørgen 5. mar 2006 kl. 20:41 (CET)
Tilføjelse: På www.encyclopedia-titanica.org/index.php er der en del biografier på passagererne. Hvis du kliker dig igennem det hele og tæller et resultat sammen, så vær sød at skrive det her. --Jørgen 5. mar 2006 kl. 20:48 (CET)
-Her kan man se at der var 6 danskere om bord. 5 af dem døde [1]. Pardy

Jeg vil gerne tilføje noget på artiklen. Titanic ramte et isbjerg den 14 april om aftenen og sank den 15 april.


Tak for rettelsen; de korrekte oplysninger er nu indført i artiklen (hvilket du havde været velkommen til selv at gøre). - Kåre Thor Olsen (Kaare) 13. maj 2006 kl. 18:25 (CEST)

Der står, at Benjamin Guggenheim var den rigeste på det tidspunkt, og det så jeg gerne rettet da det jo var John Jakob Astor, der var verdens rigeste mand på det det tidspunkt.

Titanic (skib) vs. RMS Titanic[rediger kildetekst]

På den engelske Wikipedia er titlen RMS Titanic. Bør titlen ikke også være det på den danske Wikipedia, og ikke Titanic (skib)? --Christian (apoltix) 12. sep 2006 kl. 14:11 (CEST)

Jeg er enig med Apoltix. RMS Titanic er jo skibets officielle navn. --R. O. B. Byg 12. sep 2006 kl. 14:13 (CEST)

Det nødagtige antal aner jeg ikke, men der var 2200 mennesker ombord og ca. 1500 omkom.

kan i ikke sætte flere bileder ind???? det er en fed hjemme side (Skrev 80.161.27.172 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Kig her: http://commons.wikimedia.org/wiki/Titanic - Kåre Thor Olsen (Kaare) 7. jan 2007 kl. 17:51 (CET)

Har sat en del i nu men prøver at finde tid til flere senere idag.--Trade 17. nov 2010, 17:13 (CET)

Det nødagtige antal aner jeg ikke, men der var 2200 mennesker ombord og ca. 1500 omkom.

Manglende indhold[rediger kildetekst]

Jeg synes at der mangler en del inhold i den her artikel. Den fortæller en masse om søsætningen, godt og detaljeret, og så er der lige pludselig bare en ufattelig kort liste over forløbet fra skibet ramte isbjerget til det sank. Jeg har ikke meget forstand på Titanic, men jeg er meget interreseret i at læse mere så jeg vil da håbe at der er nogen med bedre viden end mig der vil tilføje mere og måske færdiggøre denne halvfærdige artikel? --JacobPalm 28. sep 2007, 17:28 (CEST)

White Star Lines vimpel[rediger kildetekst]

White Star Lines vimpel er gengivet helt forkert. Jeg har den ikke lige i hovedet, men der er noget blåt i den og den er anderledes i faconen. Ingen rette vinkler. Havde den engang som screensaver. Ditlev Petersen (diskussion) 31. jul 2013, 04:16 (CEST)

Hvem roder?[rediger kildetekst]

Af en eller anden grund skal nittere pludselig sættes i ental. Der er kommet en "mystisk" stavefejl. Og GHM om ikke saved & lost er blevet til gemte og tabte. Er det pjat eller maskinoversættelser? Jeg vil ikke bare råt rulle tilbage, hvis der er mening med det hele. Ditlev Petersen (diskussion) 17. feb 2017, 21:42 (CET)

Jeg har rettet de sproglige fejl. Men jeg undrer mig over nittere. Men rettede dem også. Ditlev Petersen (diskussion) 17. feb 2017, 23:10 (CET)