Diskussion:Rasmus Rask

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Guldalderen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Guldalderen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af guldalder-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Artiklen Rasmus Rask har været vist på Wikipedias forside som ugens artikel i uge 1, 2010.

Huskeliste for Rasmus Rask: rediger · historik · overvåg · opdater

Opret huskeliste

Hører Rasmus Rask med til "den danske guldalder"? --Villy Fink Isaksen 9. jun 2007, 14:17 (CEST)

Den sættes i dag normalt til at begynde ca. 1800 (tidligere var det efter Napoleonskrigene). Så han ligger indenfor rammen tidsmæssigt, hans aktiviter og anskuelser er typisk guldalder, og han er del af Danmarks kulturelle storhedstid, som vel er den egl. kerne i begrebet guldalder.--Batmacumba (diskussion) 10. feb 2018, 11:51 (CET)

Teksten består af Vilhelm Thomsens fine biografi. Den er selvfølgelig ganske uencyklopædisk i sin stil med de mange vurderinger, og der burde skrives en ny artikel baseret på moderne kilder (der er jo skrevet ikke så lidt om Rask). Men så længe vi bruger den gamle, mener jeg ikke, at der er grund til at "slagte" Thomsensens ganske charmende og oplysende tekst, det er trods alt en vurdering fra en af vores største sprogforskere. Jeg ser det altså som lidt enten-eller. Jeg har rettet teksten til, foretaget afsnitsinddeling, og fjernet en del gammeldags sprog og stavemåder. Men jeg mener ikke, det giver mening at omskrive Vilhelm Thomsens tekst 100%. Vi bør have en helt ny artikel, men så længe vi bruger den gamle biografi er der grænser for, hvor meget den kan moderniseres uden at blive ødelagt. Jeg har derfor fjernet sprogskabelonen.--Batmacumba (diskussion) 10. feb 2018, 11:51 (CET)