Diskussion:Rationale tal

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

"Rationelle tal" er en usædvanlig form. Man plejer at tale om "rationale tal" - og om "irrationale tal". Har nogen nogensinde talt om "irrationelle tal"?

I øvrigt er den anførte definition ikke uangribelig.

Sebastjan

Ja da, se irrationelle tal. --Christian List 12. Jan 2003 kl.16:32 (CET)

Retskrivningsordbogen anfører (under "rational"): "rationale tal".

"Rationelle tal" er direkte urigtigt.

Sebastjan


Det er rigtigt at retskrivningsordbogen skriver "rationale tal", men det må være noget der er lavet om for nyligt, for i alle de matematik bøger jeg kan huske at have læst, hed det altid "rationelle tal".

Hvis jeg på Google leder efter danske sider med "rationelle tal" får jeg 1650 resultater, hvis jeg søger på "rationale tal" så får jeg 842 resultater.

Det tyder på at "rationelle tal" er det mest brugte, men "rationale tal" er det officielt rigtige. Jeg foreslår vi på en eller anden måde gør det tydeligt på selve siden at begge stavemåder er i brug !

Christian List 17. Jan 2003 kl.16:41 (CET)