Diskussion:Regnskov

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Botanik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Botanik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af botanikrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

her mangler nogen landkort (Skrev Haabet (diskussion • bidrag) 12. apr 2005, 00:06. Husk at signere dine indlæg.)

Der mangler noget om planter! Og om hvordan de absorberer vand!(Skrev 85.81.4.131 (diskussion • bidrag) 26. nov 2006, 20:30. Husk at signere dine indlæg.) Der mangler også en masse om det varierede dyreliv der findes i regnskoven, om ca. hvos mange arter der findes osv.(Skrev Meisen (diskussion • bidrag) 29. mar 2007, 11:23. Husk at signere dine indlæg.)

Jeg er enig der mangler noget om regnskovens dyr og planter(Skrev 80.163.156.90 (diskussion • bidrag) 12. sep 2008, 16:42. Husk at signere dine indlæg.)

Jeg har skrevet lidt om regnskovens biodiversitet som en begyndelse ;)(Skrev Dysted (diskussion • bidrag) 5. okt 2008, 21:15. Husk at signere dine indlæg.)

Indlæg fra IP-bruger, flyttet fra artikel[rediger kildetekst]

I artiklen om regnskov står der: "Regnskovene er af stor betydning for klimaet, specielt den globale opvarmning, idet træerne optager CO²" Sammenhængene mellem skove og CO2-optagelse er mere kompleks end her angivet. CO2-optagelsen er sammen med optagelsen af vand grundlaget for vækst og dannelsen af de stoffer planter består af via fotosyntesen: CO2 + H2O + solenergi = kulhydrat (fx cellulose). Den modsatte proces, nedbrydning af organisk stof, finder ligeledes sted i planter gennem ånding og henfald af blade, grene og stammer der dør og rådner. I den modne skov - og regnskov opfattes ofte som sådan - er der ligevægt mellem stofopbygning gennem fotosyntesen og nedbrydningen gennem ånding og henfald. I så fald bidrager skoven ikke til CO2-binding. Træerne vokser som bekendt ikke ind i himlen. En skov i vækst binder CO2. Når vedmassen vokser i en skov fra ungdom til modenhed bindes der CO2 i træmassen. Når skoven nedbrydes naturligt eller gennem menneskers udnyttelse frigives der CO2. (Skrev 87.59.70.181 (diskussion • bidrag) 6. nov 2010, 04:22. Husk at signere dine indlæg.)