Diskussion:Rumhavn

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Rumfart, et forsøg på at koordinere oprettelsen og udbyggelsen af rumfartsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse stub på vurderingsskalaen. Se kommentarer om vurderingen.

White Sands Space Harbor[rediger kildetekst]

Jeg ved ikke om noget er gået i kredsløb fra White Sands Space Harbor, men jeg er heller ikke sikker på at definitionen af en rumhavn er at det kun er affyringer ud i rummet. I takt med større internationalt samarbejde, er behovet for et bemandet rumfartøj kan nødlande et rimeligt sikkert sted. Jeg mener der er lavet en international aftale om dette og disse steder kaldes for rumhavne. OK jeg kan ikke huske hvor jeg har læst det, men hvis jeg finder i kilden igen, skal jeg nok oplyse den. Men imellemtiden vil jeg gøre opmærksom på at NASA har navngivet den del de benytter af White Sands for White Sands Space Harbor eller på dansk White Sands rumhavn, er det så er helt forkert at kalde den for en rumhavn ? selvom den ikke er østvendt osv. Men kunne jo evt. som i den svenske udgave Rymdhamn bare skrive "og" i stedet for "eventuelt" - "En rumhavn er et sted hvor rumfartøjer kan sendes ud i rummet og eventuelt lande igen."- Zilotte 12. nov 2008, 19:39 (CET)

Sovjetrussiske og kinesiske rumfartøjer lander på diverse sletter - det gør da ikke disse pløjemarker til rumhavne :-) Alle internationale lufthavne kan efterhånden bruges af rumfærgen til nødlandinger. Denne artikel vil blive ufattelig stor hvis alle disse skal med. At White Sands retrospektivt er blevet kaldt for White Sands Space Harbor forpligtiger ikke Wikipedia til at medtage den. Hvis en forlystelse i Tivoli kaldes for Space Harbour skulle den så, grundet navnet, medtages? Men hvis raketter er blevet sendt op over 100 km højde fra White Sands er det i orden.
Jeg synes dog at der skal oprettes et underafsnit med steder hvor rumfly har landet (Space Ship One osv.) --Med venlig hilsen Necessary Evil 12. nov 2008, 22:16 (CET)
Du er da velkommen til at lave et underafsnit med Space Ship One Zilotte 12. nov 2008, 22:39 (CET)
Beklager mit sidste svar, men jeg synes ikke man kan sammenligne NASA med tivoli, NASA er ikke en forlystelsepark. En planlagt landing på en slette ville jeg nu heller ikke kalde en rumhavn, men mon ikke både russerne og kineserne har et minimum af sikkehed ved disse landinger. Hvis nu nogen får brug for at nødlande er det nok ikke Grand Canyon eller Tivoli man vil vælge, men et sted hvor man har plads og udstyr til det. Zilotte 18. nov 2008, 07:29 (CET)