Diskussion:Sex

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Hvad med at ændrer formuleringen: "Ellers betragtes handlingen som et overgreb, f.eks. voldtægt eller pædofili." til "Ellers betragtes handlingen i nogle kulturer som et overgreb, f.eks. voldtægt eller pædofili.", måske hvor nogle er mange. Jeg har ikke lige nogle kilder pt., men er det ikke fakta at der i verden eksistere systemer hvor offeret (fx hvis det er en kvinde) for overgrebet bliver straffet i stedet for, hårdere eller bare sammen med angriberen. --Fjulle 30. apr 2006 kl. 21:45 (CEST)


Har bl.a. rettet formuleringen: Ellers betragtes handlingen som et overgreb, f.eks. voldtægt eller pædofili.
Til: Ellers betragtes handlingen som et overgreb, f.eks. voldtægt eller sexchikane.
pædofili er ikke et overgreb, pædofili er en orientering. Hvis den pædofile m/k har sex med et barn under 15 år, så er der tale om et strafbart seksuelt overgreb. Man må skelne mellem orientering og handling. --psyx 5. dec. 2006 kl. 13:56 (CEST)

Definition?[rediger kildetekst]

"Sex er en intim akt mellem to eller flere mennesker af samme eller modsat køn." - så masturbation er ikke sex? Og dyresex heller ikke? Og hvad hvis det ikke er intimt? --Palnatoke 5. dec 2006 kl. 14:01 (CET)

Helt enig!!! - afsnittet burde laves væsentligt om, jeg kigger på det og overvejer det - og hvad med børn og sex - fostre der onanerer i livmoren osv. :-) --psyx 5. dec 2006 kl. 14:04 (CET)

Nu har vi "Sex er en akt mellem en, to eller flere organismer af samme eller modsat køn." - og det siger jo ikke noget, der ikke også passer på alt mulig andet. Jeg er i øvrigt, rent sprogligt, i tvivl om dyr egentlig har sex. De har parring, forplantning og meget andet godt, men bruger vi ordet "sex" om det, hvis det alene er mellem dyr? --Palnatoke 6. dec 2006 kl. 11:49 (CET)

Sex betyder jo på engelsk køn. Latin sexus = køn. Man kan ikke finde ordet i ODS på nettet, da det åbenbart først for alvor kommer i brug efter 1950. Spændende hvilken definition vi finder ud af :-) psyx 6. dec 2006 kl. 15:22 (CET)

Ja, derfor er sex vel også netop en – intim, kønslig akt, som kan foretages enten alene, som onani, eller mellem to eller flere mennesker. En akt, som kan skifte karakter og eventuelt også formål alt efter, om den foregår mellem mennesker af samme eller af modsatte køn. – Det synes jeg er en mere sigende definition. mvh. --Snubby 6. dec 2006 kl. 18:11 (CET)

Jeg har idag prøvet at reformulere beskrivelsen af sex og så må vi jo se hvad der sker. psyx 6. dec 2006 kl. 19:53 (CET)

Hele lortet er omskrevet nu. Kommenter og ret gerne. --Lhademmor 24. jan 2009, 18:05 (CET)