Diskussion:Siegbert Tarrasch

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Polens flag Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Polen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Polen-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Tysklands våben Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Tyskland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Tysklandrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Artiklen Siegbert Tarrasch er blevet udpeget som lovende artikel. Det vil sige at den vurderes klar til at blive forbedret til en god artikel. Hvis du kan opdatere eller forbedre den, så gør det gerne, men diskuter gerne større ændringer her først.
Artiklen Siegbert Tarrasch har været vist på Wikipedias forside som ugens artikel i uge 12, 2007.

Huskeliste for Siegbert Tarrasch: rediger · historik · overvåg · opdater
  • Mange POV-farvede sætninger.
    • Det er ikke POV. Det er standard for notation og gennemgang af skakpartier. Det ville være POV, hvis sådanne udtryk brugtes i omtale af den portrætterede.
      • "Men han reddede spillet med følgende blændende kombination", "og nu det fortræffelige træk", "Tarrasch spillede det opfindsomme og smukke blokeringstræk" - den slags er altså POV.
    • Nej, det er det ikke. Det er kommentarer til et skakparti af den slags, man finder overalt, hvilket bl.a. også kan ses i den engelske artikel. De giver mulighed for at studere stillingen nærmere, og enhver med skakforstand kan derved overbevise sig selv om det korrekte.
      • Det er da ikke en almen betegnelse at kalde et skakparti "smukt". Det kan være "klogt", bevares, men "smukt"...?
  • Svært stof, som der ikke er gjort specielt umage for at lade ikke-skakfantaster forstå.
    • Eksempler udbedes
  • Mange røde links til uddybende artikler, som ikke eksisterer.
    • Det er ikke til uddybende artikler. Der mangler ganske rigtigt mange artikler om skak og diverse skakturneringer, men de behøver ikke at være skrevet, før en artikel kan læses med udbytte. En artikel om en stormester kan sagtens være lovende, selvom alle skakturneringer, han har deltaget i under sin karriere, ikke har egen artikel.

LA er indtil videre afvist hovedsageligt pga. mange POV-sætninger (med ord som "blændende", "fantastisk" og overdreven brug af udråbstegn), at artiklen er på kanten af {{Sværtstof}} samt den gigantiske mængde af røde links til enkelte turneringer og kampe. --Lhademmor 30. jul 2007, 19:18 (CEST)

LA afvisning bør afvises[rediger kildetekst]

I henhold til afvisningsproceduren skal jeg hermed anmode om, at ovennævnte afvisning trækkes tilbage. Den er efter min mening helt forfejlet, fordi:

  1. der er ingen POV-sætninger. Derimod er der partikommentarer med udråbstegn etc i henhold til skakkens sædvanlige praksis (skaknotation).
  2. Skak er svært stof, hvis man ikke kender spillet. Men det meste af denne artikel er ikke skak.
  3. Røde links vil der altid være i et stort område, som ikke er dækket ind endnu. Der er tale om henvisninger til turneringer, som ikke behøver at være skrevet for at forstå denne artikel.

Mvh --Sir48 (Thyge) 3. dec 2007, 23:28 (CET)

Der er ikke indkommet indvendinger mod gennomineringen, som derfor indsættes. --Sir48 (Thyge) 21. dec 2007, 00:15 (CET)


Notation i skak[rediger kildetekst]

Notation i skak med ? og ! er som følgende:

  • ?? indikerer fejltræk
  • ? indikerer dårligt træk
  • ! godt træk
  • !! fantastisk træk
  • ?! tvivlsomt træk
  • !? interessant træk

Defor giver jeg Thyge ret. --Villy Fink Isaksen 18. jan 2008, 19:52 (CET)