Diskussion:Signe Svendsen

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Musik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Musik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af musik-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Artikel til at bygge videre ud fra[rediger kildetekst]

http://jyllands-posten.dk/indland/kbh/article503016.ece, bl.a. info om musikkonservatorie-uddannet som musiklærer samt fødested Katana (diskussion) 6. aug 2012, 00:49 (CEST)

Forslag til biografi[rediger kildetekst]

Signe Svendsen er opvokset på Fyn i kollektiver, der både var politiske og kunstneriske. Hun tog studentereksamen ved Nyborg Gymnasium, har gået på den Rytmiske Højskole i Vig og taget en bachelor ved Rytmisk Musikkonservatorium i København, hvor hun blev færdig i 2003. I 2000 medvirker hun som korsanger i bandet Rollo og King, hvilket i 2001 medfører en deltagelse i Eurovision Song Contest.

I 2008 starter hun et samarbejde med Niels Hausgaard og medvirker på hans turnéer i 2008, 2009, 2012, 2013, 2014 og i 2015.

I 2010 udgiver hun sit debut album "Ny Passager". Albummet er produceret af Lars Skjærbæk. Teksten til titelsangen "Ny Passager" bliver brugt i Folkeskolernes skriftlige afgangseksamen i 2011 og trykkes samme år i Politiken under "Poetisk". Sangen bliver et mindre radiohit på DR's P4. I 2012 udgives "Sange På Tour", som er et livealbum. Samme år sender hun singlen "Din Sang" på gaden, som forløber for næste album.

I 2013 udgiver Signe Svendsen albummet "Kun De Faldne Rejser Sig Igen", hvorfra singlerne "Hjemløse Hjerter" og "Ingen Som Os" stammer. "Hjemløse Hjerter" bliver i 2014 optaget i den nye udgave af Arbejdersangbogen. Albummet er produceret af Lars Skjærbæk.

I perioden 2008-nu turnerer hun hvert år i Danmark. Faste musikere er bl.a.: Troels Skjærbæk, Lars Skjærbæk, Søren Poulsen, Thomas Alstrup.

I maj 2015 udgiver hun singlen "Strejfer", der opnår hitstatus på P4. Til sangen hører en musikvideo. Singlen er en forløber til det 3. studiealbum, der ventes i foråret 2016.

Signe Svendsen har medvirket i diverse TV-programmer: Signe og BS på afveje, Spørg Charlie etc.