Diskussion:Sild (ø)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Sydslesvig Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Sydslesvig, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Sydslesvigrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Den danske wikipedia bruger konsekvent de danske stednavne i Sydslesvig, hvilket er relevant, dels af historiske grunde, dels på grund af det nuværende danske mindretal. Men denne side er en undtagelse. Bør den ikke omdøbes til "Sild (ø)"?--Thathánka Íyotake 2. feb 2008, 03:34 (CET)

Personligt synes jeg måske det har taget overhånd med de danske stednavne, især de skånske "danske" stednavne forekommer arkaiske. Men her kan man måske godt argumentere for det. Hvis der er flere der synes det er en god ide, kan vi godt flytte siden til Sild (ø).--Rasmus81 2. feb 2008, 10:17 (CET)
Der er vist ingen tvivl om, at det har taget overhånd i Skåne; situationen er dog anderledes i Sydslesvig, da der er en dansk befolkningsdel og accepterede skrivemåder for navnene. De er endda begyndt at sætte tosprogede skilte op dernede. I Skåne betragter ingen sig som danskere, og navnene har ikke været i skriftlig brug siden 1658, så her har de kun historisk interesse. Så jeg vil mene, at situationerne er forskellige. Det har jeg skrevet lidt om på Landsbybrønden.--Thathánka Íyotake 2. feb 2008, 17:23 (CET)