Diskussion:Skuespiller

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Hej 217.168.172.156

Hvad skal der lægges i "Danske, før ca. 1900".

Skal det fortolkes som født før 1900?

mvh Glenn 24. aug 2003 kl.08:12 (CEST)


Det er faktisk blot tænkt som en foreløbig, grov gruppering. Det forkommer mig mindre rimeligt at sammenblande skuespillere fra Holbergs tid med dem som endnu lever og optræder.

Min tanke med årstallet 1900 var nærmest en grænse for skuespillernes virke (selv om naturligvis en del af dem optrådte både i 1890erne og 1900erne!).

Jeg har imidlertid overvejet at tilføje fødsels- og dødsår - som er mere entydige end debut-år (nogle optrådte først i småroller og havde senere "gennembrud").

Endelig vil jeg bemærke at jeg stort set kun medtager skuespillere som er mig bekendte, enten af selvsyn eller fra litteraturen.

Sebastjan


Det er dog en utrolig lang og uoverskuelig liste - bør den ikke underinddeles? Jeg har tilladt mig at flytte se også:henvisninger fra nederst på siden, hvor de er godt skjult til øverst på siden, før den lange opremsning. Principielt bør der stå noget mere om skuespillerfaget, uddannelsen, foreninger, berømmelse og priser mv.

Hvilke skuespillere skal listes?![rediger kildetekst]

Hej, mit navn er Jeppe Gondolf

Jeg har åbenbart trådt mange folk over tæerne, dette har ikke været min mening. Det går lidt hurtigt en gang imellem!

Som flere af mine kollager prøver jeg at markesføre migselv, idet jeg har valgt en branche som teaterverdenen, som er temmelig troløs.

Nu er jeg så blevet fjernet fra listen over danske skuespillere. Er det fordi jeg selv har skrevet mig på listen?

Jeg kan jo se at flere af mine kollegaer står på listen, og de har skrevet sig selv på.

Så hvem bestemmer, hvem der skal listes?

Med venlig hilsen,

Jeppe

På Wikipedia er vores officielle politik, at folk ikke må skrive om sig selv, og dermed bliver dette fjernet, hvis vi finder et af de tilfælde. Hvis dine kollegaer selv har skrevet sig på listen, skal de fjernes. Problemet er, at vi ikke altid opdager disse ændringer. --Maitch 25. maj 2005 kl. 18:09 (CEST)

Forslag til opstramning[rediger kildetekst]

I lyset af Jeppe Gondolf indlæg i forrige afsnit, og det faktum at listen over skuespillere efter 1900 er alt for lang og upålidelig, så foreslår jeg, at vi sletter alle de røde links. Hvis en artikel bliver skrevet efter opstramningen, kan de altid tilføje til listen. --Maitch 25. maj 2005 kl. 18:14 (CEST)

Den ide vil jeg godt støtte - også generelt, idet opremsninger uden lænker til indhold kan forekomme lidt anstrengt. Hvis en skuespiller nævnes i en anden sammenhæng, er det fint nok og behøver ikke automatisk at medføre optagelse her.--hansjorn 26. maj 2005 kl. 02:02 (CEST)
Hvis jeg må tilføje: I Kategori:Danske skuespillere er der en glimrende og neutral oversigt over danske skuespillere, hvor der FINDES en side. Behøver de så også at så opremset her under "skuespiller"? Det er da dobbeltkonfekt - bortset fra de ukendte, der endnu ikke har fået en side. --hansjorn 8. jul 2005 kl. 11:42 (CEST)
Efter at have set artiklen for første gang tænker jeg som Hansjorn, hvorfor ikke lade kategorierne styrer dette frem for en håbløse opgave med at vedligeholde artiklen? Ud med listerne og ind med noget mere tekst... - Victor 23. jul 2006 kl. 11:30 (CEST)

Jeg støtter Victors ide om at fjerne listerne helt og aldeles. De er svære at vedligeholde og det kan altid diskuteres hvem der skal med. Kategorierne er meget bedre til dette. De røde links kan evt. flyttes til filmprojektet eller de efterspurgte artikler. --Maitch 14. okt 2006 kl. 11:19 (CEST)

Jeg støtter også, at vi helt fjerner listen og flytter dem med røde links til efterspurgte artikler. --Malou 7. dec 2006 kl. 22:58 (CET)