Diskussion:Skylla og Charybdis

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Folketro Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Folketro, et forsøg på at koordinere oprettelsen af folketro-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Grækenland Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Grækenland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Grækenland-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Denne side handler om alt det der står efter det indledende afsnit på den engelske version . Der er vist ikke en kategori til det, men det kunne der vel være, eksempelvis :

Denne artikel er en inkomplet oversættelse fra den (ex. engelske) wikipedia . Hvis du vil arbejde med en oversættelse tilrådes det at oversætte den fulde artikel .

Sechinsic 15. jun 2009, 11:43 (CEST)

Charybdis; forhenværende nymfe eller ej?[rediger kildetekst]

Den fælles artikel om Skylla og Charybdis angiver specifikt at Charybdis altid har været et uhyre, mens Charybdis' egen artikel postulerer det modsatte, nemlig at Charybdis oprindeligt var en nymfe som Zeus straffede ved at forvandle hende til en malstrøm. Jeg foreslår en korrigering. - (Skrev 62.198.69.19 (diskussion • bidrag) 30. okt 2011, 15:44‎ . Husk at signere dine indlæg.)

Jeg har indtil videre ikke kunnet finde noget om Charybdis' fortid som nymfe eller Zeus - kun malstrøm. Men i øvrigt; Skylla er en malstrøm, lidt som Morfeus er en drøm osv., men hun kan åbenbart også enten være en datter af guden Forkys, eller datter af en slags græsk vampyr, en Lamia (Λάμια). Om hun var lamia- eller gudedatter, hvis hun var hos Kirke er så et af spørgsmålene ;) TherasTaneel (diskussion) 6. okt 2013, 01:15 (CEST)