Diskussion:Sløjd

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Artiklen Sløjd har tidligere været foreslået som kandidat til at blive vist på Wikipedias forside som ugens artikel, men fik ikke nok stemmer til at blive valgt.

Huskeliste for Sløjd: rediger · historik · overvåg · opdater

Opret huskeliste

Der er efterlyst en generel indledning som den svenske, før det kommer til at handle om skolefaget sløjd; men der gør sig det særlige gældende, at sløjd i Danmark er et skolefag, jfr. min indledende definition af faget som værende pædagogisk tilrettelagt værkstedsundervisning i modsætning til husflid; og på svensk omfatter ordet slöjd også textilslöjd, husflid, kunsthåndværk og fremstilling af produkter med salg for øje. Denne forskel mellem dansk og svensk (og til dels norsk) må ikke overses. På dansk er sløjd et skolefag. På svensk er det som sagt også mange andre ting.
--Hans Christophersen 27. jul 2007, 17:41 (CEST)

Tak for forklaringen. Jeg så blot ved tilføjelsen af "andre sprog" at den svenske begyndte med en antydning af ordets oprindelse efterfulgt af den lidt bredere beskrivelse, men var ikke klar over den forskel du forklarer om. -- Mvh PHansen 27. jul 2007, 19:25 (CEST)