Diskussion:Slaget om England

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
2. Verdenskrig Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt 2. Verdenskrig, et forsøg på at koordinere oprettelsen af 2. verdenskrig-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Luftfart Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Luftfart, et forsøg på at koordinere oprettelsen af luftfart-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Artiklen Slaget om England er blevet afvist som lovende artikel. Artiklen er altså blevet vurderet til ikke at være klar til at blive forbedret til god artikel inden for en overskuelig fremtid. Hvis du er uenig i dette, kan du efter reglerne foreskrevet i udvælgelsesproceduren for lovende artikler enten gennominere eller indberette en klage.
Artiklen Slaget om England har været vist på Wikipedias forside som ugens artikel i uge 47, 2005.

Huskeliste for Slaget om England: rediger · historik · overvåg · opdater

Senest gennemgået den 12. juli 2019 (4 år og 286 dage siden) af Tøndemageren (diskussion). Artiklen er listet i kvalitetsmærkede artikler til eftersyn.

  • Katastrofalt mangel på referencer bør udbedres.
  • Public domain-billeder fra en:wiki bør lægges på commons og sættes ind i artiklen.
  • Vigtige røde links, der bør udryddes: Operation Seelöwe, Hugh Dowding, Dowdingsystem.
  • Styrke- og tabstal i infoboksen synes nu at afvige fra, hvad den engelske artikel angiver, og også at afvige fra, hvad der omtales i artikelteksten.

Oversættelse[rediger kildetekst]

Oversættelse fra engelske wikipedia er i gang. --Necator 4. jul 2005 kl. 21:38 (CEST)

Puha, den er lang :-) --Necator 5. jul 2005 kl. 23:09 (CEST)
Så mangler der kun et par afsnit. --Necator 8. jul 2005 kl. 23:09 (CEST)
Endelig færdig. Trænger til sproglig gennemgang.--Necator 9. jul 2005 kl. 11:33 (CEST)

Udtrykket "den underlige krig" dækker ikke perioden efter tilbagetrækningen fra Dunkirk, men derimod perioden september 1939 til 14. maj 1940, hvor England og Frankrig havde erklæret Tyskland krig men hvor der ikke var store manøvrer på vestfronten. Jeg retter det i morgen medmindre der kommer indsigelser. Nickybutt 28. nov 2005 kl. 11:29 (CET)

Burde artiklen ikke hedde Slaget om England eller endnu bedre Slaget om Storbritannien i stedet for Luftslaget om England. Det er alt andet lige en oversættelse af Battle of Britain. --Peter Andersen 8. aug 2007, 13:07 (CEST)

Helt enig! Men det er muligvis den historiske titel, som slaget efterhånden har fået... Amphioxys (diskussion) 26. apr 2017, 10:31 (CEST)

Billedadvarsel[rediger kildetekst]

De følgende billeder er blevet slettet fra Commons eller er blevet indstillet til sletning. Hvis billederne er slettet, skal de fjernes fra artiklen. Deltag eventuelt i diskussionen på Commons. Denne besked blev genereret automatisk af CommonsTicker.

S1 slettede Image:Heinkel_He_III_over_London_7_Sep_1940.jpg: In [[:Category:Unknown as of 20 November 2007]], missing or bad information on author and/or license and/or source;

-- CommonsTicker 31. dec 2007, 03:12 (CET)

kludret formuleret[rediger kildetekst]

"Slaget om England huskes med lige så megen stolthed som Slaget ved Waterloo og Slaget om Agincourt, og står som et legendarisk eksempel på hvordan en lille ø-nation helt alene besejrede nazisterne." England er ikke just en "lille ø-nation" og de besejrede i hvert fald ikke nazisterne helt alene. Derfor vil jeg foreslå en omformulering af dette.

Artiklen er dags dato frataget kvalitetsstemplet, da den ikke lever op til kravene. mvh Tøndemageren (diskussion) 12. jul 2019, 10:26 (CEST)