Diskussion:Snob

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Jeg vidste faktisk ikke at en snob er en der "snobber opad" (et nyere ord kunne så være det i Danmark anvendte wannabe). Jeg har altid troet at der var en fra de finere lag (f.eks. den gamle engelske overklasse) der følte sig bedre end andre? Men jeg må indrømme, at det passer med det engelske opslag. Kunne nogen gøre mig den tjeneste at krydschecke med f.eks. nudansk ordbog (jeg har den ikke selv)? --Martin 6. aug 2005 kl. 11:25 (CEST)

NDO har:
snob /snobb/ subst.: -ben, plur. -ber: person, der kryber for el. stræber efter, hvad der er socialt højerestående - [lånt i slutn. af 19. årh. fra eng. snob; omstridt oprind.; især kendt gennem Thackeray: 'The Book of Snobs' 1848]
--Palnatoke 6. aug 2005 kl. 11:48 (CEST)

Snobbe nedad[rediger kildetekst]

Jeg synes ikke, det er noget godt eksempel på at "snobbe nedad", at man cykler til arbejde i stedet for at tage firmabilen! Tværtimod er det da et udtryk for miljøbevidsthed (eller ønske om at komme i form, eller begge dele), som man også kan finde hos rige mennesker... --Kvent 20. feb 2012, 16:27 (CET)


Forslag til rettelse vedrørende "snobbe nedad" - der er 2 udgaver:[rediger kildetekst]

  1. En person fra et velstående elller anden form for elitært samfundslag, som beundrer, sentimentaliserer og efterligner handlemønstre etc. fra lavere samfundslag.
  2. En person fra et lavere samfundslag, som foragter og vrænger ad de livsudfoldelser og interesser, som udfoldes og navnlig den viden, som haves, tilegnes og værdsættes blandt klassisk dannede mennesker.

(Skrev Beckys (diskussion • bidrag) 28. maj 2016 12.06. Husk at signere dine indlæg.) (flyttet fra artiklen af Madglad (diskussion) 28. maj 2016, 15:16 (CEST))[svar]