Diskussion:Sommer-OL 1896

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
OL Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt OL, et forsøg på at koordinere oprettelsen af OL-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
GA GA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse GA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
GA GA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse GA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Artiklen Sommer-OL 1896 er en god artikel. Det vil sige at den har gennemgået en proces og bliver anset som værende god som kundskabskilde og inspiration til andre artikler. Hvis du kan opdatere eller forbedre den, så gør det gerne, men diskuter gerne større ændringer her først.
Artiklen Sommer-OL 1896 har været vist på Wikipedias forside som ugens artikel i uge 31, 2006.

 

Huskeliste for Sommer-OL 1896: rediger · historik · overvåg · opdater
  • Nedbring mængden af røde links. Der er mange af dem nu.
Vigtige uddybende artikler: antikke olympiske lege, Olympisk løfte (idrætsmand), Olympisk løfte (dommer), olympisk landsby.
  • Formater afsnittet Nationer. Opstillingen kan gøres en del mere læsevenlig end nu.
  • Uddyb afsnittet om kvindelige idrætsfolk.
  • (teknisk) Skift til almindelige fodnoter jf. Hjælp:Redigering#Referencer.2FFodnoter
  • Indskriv en opsummering af artiklen Danmark ved sommer-OL 1896 med henvisning til denne som hovedartikel. Lad tabellen i afsnittet "Medaljefordeling" bestå af links til landeartiklerne og ikke specifikke artikler om landenes præstation ved dette OL. --PhoenixV 23. jul 2007, 13:24 (CEST)
  • Medalje-detaljen bør ordnes - afsnittet om de danske præstationer virker forvirrende, når man kort efter kan læse at der slet ikke var guldmedaljer. Danmark ved sommer-OL 1896 forklarer fint IOC's postfaktuelle medaljetildeling. --Palnatoke 5. aug 2007, 07:56 (CEST)
  • Der er stor mangel på referencer i artiklen, som SKAL rettes til, såfremt den skal kunne beholdes som GA. mvh Tøndemageren (diskussion) 24. feb 2017, 18:56 (CET)
Denne artikel har følgende udmærkelser og/eller nomineringer i forskellige projekter og portaler på den danske Wikipedia:


Officielt navn?[rediger kildetekst]

Det anførte officielle navn, Den I. Olympiades Lege, er problematisk - på dansk bruger vi ikke punktum efter romertal, der bruges til nummerering. Det er selvfølgelig muligt at dette er en undtagelse, men jeg tvivler.. --Palnatoke 26. mar 2007 kl. 10:34 (CEST)

Jeg har nu fjernet de punktummer, jeg fandt. --Palnatoke 15. jul 2007, 11:05 (CEST)

Billedadvarsel[rediger kildetekst]

De følgende billeder er blevet slettet fra Commons eller er blevet indstillet til sletning. Hvis billederne er slettet, skal de fjernes fra artiklen. Deltag eventuelt i diskussionen på Commons. Denne besked blev genereret automatisk af CommonsTicker.

MesserWoland slettede Image:Schuhmann_lotta_atene_1896.jpg: In category [[:category:Unknown as of 20 March 2007|Unknown as of 20 March 2007]]; not edited for 12 days;

-- CommonsTicker 1. apr 2007 kl. 16:14 (CEST)


Spørgsmål om medaljer og fælleshold[rediger kildetekst]

  • Viggo Jensen skulle have fået guldmedalje. Andetsteds nævnes, at der kun uddeltes sølv- og bronze.
  • Der står, at det var eneste gang deltagere fra forskellige nationer kunne være på samme hold. Jeg mener at huske, at der har været et fælles hold for DDR og DBR samt for Nord- og Sydkorea.--Staunited 3. aug 2007, 20:06 (CEST)
Jeg har en erindring om at have læst at førstepladsen ikke gav guldmedalje dengang, men at det er en "tilbagekonvertering". Pointen mht. "forskellige nationer" er at de eksempler, du nævner, er to stater, som hævder/hævdede at repræsentere samme folk. --Palnatoke 3. aug 2007, 20:12 (CEST)
Jeg køber pointen med fællesholdene. Men da andre kunne få samme idé som jeg fik ville det måske være godt med en uddybende fodnote. Den der med "tilbagekonvertering", den forstår jeg ikke. Jeg ved godt, at guldmedalje nuomdage er en metafor for vinder eller førsteplads; men når OL1896-artiklen udtrykkeligt nævner, at man fik sølv for en førsteplads og at guld først kom til i 1904, så er der ikke megen logik i at skrive, at Viggo J. fik guld og sølv.--Staunited 3. aug 2007, 20:23 (CEST)
Logikken ses velsagtens i statistikken - ikke i dette OL, men over tid. --Palnatoke 3. aug 2007, 20:41 (CEST)
Jeg har nu ændret teksten om danske medaljer til at tale om første- anden- og tredjepladser i stedet for guld-, sølv- og bronzemedaljer. I afsnittet lige efter kommer forklaringen, så det er ikke så forvirrende igen. --Palnatoke 7. aug 2007, 09:42 (CEST)

Røde links[rediger kildetekst]

Der er stadig for mange af dem. Nogle af dem kan skyldes syntaks-fejl, men de fleste er på inferiøre sportsudøvere, som vi ikke kan forvente nogensinde får sin egen artikel. Jeg vil forslå, at nogen med forstand på de dele, Peter Andersen f. eks., går dem igennem endnu engang og overvejer sagen og sorterer hårdt.--Staunited 3. aug 2007, 20:29 (CEST)

Jeg vil mene at vi bør tjekke om disse personer har artikler andre steder - hvis de har, kan vi overveje at beholde linket. Ellers er jeg enig. --Palnatoke 7. aug 2007, 06:59 (CEST)

Spekulation[rediger kildetekst]

Det står skrevet om Lauceston Elliot: Det græske publikum var fortryllet af den britiske vinder, som de fandt meget attraktiv. Angiveligt fik han endda ægteskabstilbud fra en "højt placeret dame". Der mangler seriøst kilder til den slags. --Lhademmor 4. jan 2009, 20:41 (CET)

Det er en oversættelse/sammenskrivning af den engelske og tyske artikel, som heller ikke citerer nogen kilder. --Henrik Hansen 5. jan 2009, 09:32 (CET)
Jeg har nu tilføjet en kilde til oplysningerne. --Henrik Hansen 5. jan 2009, 15:05 (CET)
Tak for en hurtig respons :) --Lhademmor 8. jan 2009, 16:08 (CET)