Diskussion:Sort-hvid

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Diskussion:Sort-hvid-film)
Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Film, et forsøg på at koordinere oprettelsen af film- og filmrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Bør denne artikel ikke omhandle sort-hvid i andre medier end levende billeder? Jeg synes artiklen på engelsk giver et meget godt overblik en:Black-and-white, der ikke kun fremhæver ét medie. Desuden er det noget sludder, at "Sort-hvid-film var noget alle film var, indtil man begyndte med de første eksperimenter med at lave dem i farver" - det lyder som om, der gik flere årtier, indtil man fandt på at lave film i farver. Farvefilm (først som "håndmalede" film) findes blandt de tidligste film, fx Méliès' Rejsen til månen fra 1902. --Malou 1. nov 2006 kl. 22:33 (CET)

Jo, det bør den. Spørgsmålet er, hvem der gør det? Det kan meget nemt udarte til "skolestil". Jeg skriver den på min todo-liste, men andre er da meget velkomne. Forslaget om at kigge på den engelske artikel er noteret. Det med de sort-hvide film er jo ikke helt forkert. Det er muligt, at man kunne lave farvefilm tidligt (jeg anede det ikke), men det var af både tekniske og økonomiske grunde særdeles sjældent forekommende. Men det kan givet præciseres. Farvefotografi er i hvert fald betydeligt ældre, end mange tror. Der eksisterer nogle meget flotte russiske farvefotos af stor ælde. Min bedstefader har også taget enkelte på glasplader. Jeg tror først, at teknikken blev alment tilgængelig i 30'erne. Så er der hele spørgsmålet om kunsten og bogtrykket.Ditlev Petersen (diskussion) 22. maj 2015, 17:05 (CEST)[svar]