Diskussion:Sorte Madonna af Częstochowa

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Polens flag Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Polen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Polen-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Kirker Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Kirker, et forsøg på at koordinere oprettelsen af kirkerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Malet blev rettet tilbage til malt med kommentaren: "malt er OK ifølge Retskrivningsordbogen, når det er om kunstværker". Det må jeg indrømme, at jeg ikke kan se. I RO står der: "male vb., -ede, (om kunst også: -te)". Altså kan man både skrive "Lukas malede" og "Lukas malte", men her drejer det sig jo om "det er malt på en bordplade", altså ikke en datidsform. Og hvorfor uden e? På den anden side gider jeg ikke lade det udvikle sig til en gang pindehuggeri. --Heelgrasper 31. maj 2006 kl. 21:57 (CEST)

He, he - jeg var selv lidt i tvivl, men nogle opslag på Google viste, at ordet malt ofte blev brugt i forbindelse med kunstmalere, derfor valgte jeg det. Men af en eller anden, ikke forklarlig grund, synes jeg et eller andet sted, at udtrykkene malede og malte får mig at tænke på en, der maler vægge og plankeværker - men jeg er egentlig også temmelig ligeglad. Begge dele kan bruges, så jeg vil overlade til andre, at bestemme hvilket ord, der skal bruges i artiklen. apw 31. maj 2006 kl. 22:21 (CEST)